Het Belang van Limburg

Bod van 450.000 euro op post

-

Lutselus: Er wordt ruim 83.000 euro voorzien voor de afbraak van het OCL in Lutselus, dat moet plaats maken voor de bouw van een nieuw ontmoeting­scentrum en gebedsruim­te. “Weer weggegooid geld”, meent Hugo Leroux (Groen). “Dit gebouw moest helemaal niet plat. En dat geld is niet bedoeld voor de afbraak. En er is al een substantie­el gedeelte weg voor advocaatko­sten, erelonen architecte­n en de afbraak van de kerk van Lutselus. Alles samen al bijna 330.000 euro, zonder de erelonen van de architecte­n die het eerste plan tekenden, dat nooit uitvoering kreeg en waarvoor een dading is afgesloten. We hopen dat er straks nog iets overschiet van de 2,2 miljoen die voor de heropbouw moesten dienen.”

Post: De gemeente biedt 450.000 euro voor het postgebouw. Dat zegde Danny Bulen (sp.a) die zich daarbij afvroeg of de eventuele kost voor de verwijderi­ng van asbest daar ook in verrekend zit. “En hoe gaan we deze aankoop betalen? Sneuvelen daarvoor andere investerin­gen?” “Er is rekening gehouden met eventueel asbest in het gebouw”, zegt schepen Peter Prevot (Open Vld). De aankoop wordt gefinancie­rd met geld uit de pot ‘grondreser­ves’.

Boudewijnl­aan: Gaat de kruising van de Mizerikstr­aat met de Boudewijnl­aan dicht? Dat is de hamvraag waar Wegen en Verkeer zich over buigt. “Daar gebeuren nooit ongevallen. Onbegrijpe­lijk, zo zet je een hele buurt vast”, vindt Bulen. “Dit kadert in een ander project dan dat van de beveiligin­g van de N702”, zegt burgemeest­er Hermans. “AWV wil er de Boudewijnl­aan gaan verbreden tot twee keer twee rijstroken maar wij dringen erop aan om de Mizerikstr­aat open te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium