Het Belang van Limburg

“Geef ons grote naam”

Sander Berge levert alweer een solide prestatie af

-

Sander Berge blijft verbazen. De Noor, die vorige week zijn negentiend­e verjaardag vierde, stond opnieuw van begin tot eind tussen de lijnen en leverde een solide prestatie af. De naam Wilfred Ndidi hoor je steeds minder vaak in de Luminus Arena. Op termijn moet en zal Berge een meer dan waardige vervanger worden van zijn Nigeriaans­e voorganger, zo veel is nu al zeker. “Geef ons vrijdag bij de loting maar een grote naam. Daar leren we het meest van”, glunderde de Genkse stofzuiger. “We wisten op voorhand dat het een moeilijke avond zou worden”, gaf Berge zijn analyse van de wedstrijd. “De 2-2 gaf geen enkele garantie op kwalificat­ie. Hoewel we vrede konden nemen met een 0-0 of 1-1 gelijkspel, probeerden we vanaf het begin toch druk te zetten op de Roemenen. Dat lukte aardig, denk ik. Wij waren aanvankeli­jk de betere ploeg.”

Maar een kloofje slaan, zat er niet in. En dus was het risico reëel dat het vertrouwen zou groeien bij Giurgiu en de twijfel bij de thuisploeg. “Je zag in de tweede helft wel dat zij probeerden ons onder druk te zetten. In het vierde kwartier kenden we moeilijke momenten. Maar echte doelkansen konden ze niet afdwingen. Al bij al denk ik toch dat wij verdiend de zege pakten en ons voor de achtste finales plaatsten. Hiervoor ben ik naar België gekomen.” Vanmiddag kent KRC zijn volgende tegenstand­er. In theorie kan het stoten op een Belgische ploeg. Gent en Anderlecht zijn immers ook door. “Maar dat heb ik liever niet”, aldus Berge. “In de Belgische competitie komen we die clubs ook al tegen. Als we echt ervaring willen opdoen, moeten we nu hopen op een grote naam uit het buitenland.”

Play-off 1

Intussen komt de volgende opdracht er alweer aan. Zondag volgt de trip naar het Astridpark. “Een nieuwe topmatch”, blikte Sander al vooruit. “Het is een goeie zaak dat Anderlecht ook een Europese avond achter de rug hebben. Wij zijn misschien zelfs lichtjes in het voordeel omdat wij geen verre reis in de kleren zullen hebben. Maar makkelijk zal het ginds natuurlijk niet worden. Toch willen wij allemaal naar play-off 1. Dus weten we wat ons te doen staat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium