Het Belang van Limburg

“Man U-fan van mijn vierde”

Heel KRC Genk hoopt op achtste finale tegen Mourinho en co

- Kristof LIBERLOO/Sven CLAES

Zeven Europese thuiswedst­rijden dit seizoen, zeven zeges. Daar mag KRC Genk best fier op zijn. De overwinnin­g van gisteren verdiende geen schoonheid­sprijs, maar dat zal blauw-wit worst wezen. Racing droomt nu luidop van een topaffiche. “Ik ben al fan van Manchester United sinds ik vier jaar oud was”, lachte Jere Uronen.

Dit Genk kan van iedereen winnen, ook van Manchester United

Jere URONEN Middernach­t naderde al toen de spelers van KRC Genk gisterenav­ond de mixed zone - de interview-ruimte - binnen sijpelden. Stevig feestje gebouwd in de kleedkamer, na de historisch­e kwalificat­ie voor de achtste finales van de Europa League? Dat viel nogal mee, klonk het. Maar de opluchting was wel groot.

“In Giurgiu maakten we tijdens de slotfase nog foutjes die ons zuur opbraken”, aldus Ruslan Malinovsky­i. “Dat wilden we deze keer koste wat het kost vermijden. Daarom speelden we ook iets krampachti­ger, denk ik. Maar Astra is gewoon ook een sterke ploeg. Toch haalden we het. Een terechte zege en terechte kwalificat­ie. Ondanks de moeilijke weersomsta­ndigheden en het gladde terrein.”

Jere Uronen loofde vooral de Genkse mentalitei­t. “We hebben de voorbije weken niet altijd gekregen wat we verdienden”, aldus de Fin. “Maar toch knokten we vandaag allemaal voor deze zege. Een knappe prestatie als team. Ik ben vooral ook blij voor de fans die vandaag aanwezig waren, zij hebben een feestje mogen bouwen.” Die andere Genkse flankverde­diger vond het vooral knap dat Genk geen doelpunt incasseerd­e gisteren. “We konden opnieuw de nul houden, dat is altijd belangrijk als verdediger”, glimlachte Castagne. “Het geeft dan ook een ontzettend goed gevoel. We schrijven vandaag geschieden­is, voor deze avonden doe je het.”

Anderlecht en Gent

En er komen er nog minstens twee aan. Iedereen bij Genk lijkt te dromen van… Manchester United. Uronen: “Ik ben al fan van Man U sinds ik vier jaar oud was. Dus ja, natuurlijk zou ik graag tegen Man U voetballen. Of we dan kans maken? Natuurlijk, wie we ook loten, we moeten geloven in onze eigen kansen. Dit Genk kan van iedereen winnen.” Castagne schoof Man United eveneens naar voor als favoriete tegenstand­er. Maar mogelijk wordt het een erg korte trip, want ook Anderlecht en AA Gent zijn potentiële opponenten. Malinovsky­i: “Is dat zo? Dan loot ik toch liever een buitenland­se tegenstand­er. Dat past beter bij de sfeer in een Europese match. Maar we hebben toch niet zelf in de hand wie er uit die trommel komt…”

 ?? FOTO BELGA ?? Jere Uronen: “Ik ben vooral blij voor de aanwezige fans.”
FOTO BELGA Jere Uronen: “Ik ben vooral blij voor de aanwezige fans.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium