Het Belang van Limburg

“We handelden op instinct”

Grimbergen schrapt buurtweg

-

De beruchte buurtweg op Parking C moet nu toch worden afgeschaft. Op de Grimbergen­se gemeentera­ad werd dit keer wél een meerderhei­d gevonden om dat te doen, omdat Groen vóór stemde. Grimbergen moet nu een verzoek tot afschaffin­g richten aan de Deputatie, die dan de eindbeslis­sing neemt.

Ghelamco, dat op Parking C het Eurostadio­n moet bouwen, haalt opgelucht adem, al zijn er nog voldoende obstakels. De bouwvergun­ning die het indiende, kreeg maandag immers een negatief pre-advies van Grimbergen, ook vanwege andere bezwaren.

In een persberich­t reageert Ghelamco Door Bram Nuytinck in de spits te gooien deed René Weiler een cruciale wissel. De Nederlande­r gaf de assist aan Isaac Kiese Thelin voor de 3-1. “Het is de belangrijk­ste assist in mijn carrière”, stelde Nuytinck achteraf. “Toen ik opwarmde, dacht ik al dat de trainer mij als aanvaller zou uitspelen. Niemand lacht nu met deze wissel, hé. Al moet je op zo’n moment ook wat geluk hebben. Toen die bal van Dendoncker kwam, zag ik Thelin ongedekt staan aan de eerste paal. Ik vind het geweldig dat ik het team zo heb kunnen helpen.” Thelin zelf was ook in de wolken met zijn eerste goal voor Anderlecht. “Vooraf had Tielemans mij gezegd dat ik zou scoren”, stelde hij. “Youri zei: het is koud en jij bent dat gewend van in Zweden. Daar voetbalde ik inderdaad ooit bij -18, maar ik denk dat Bram en ik in die laatste minuut vooral op instinct handelden. Het doet me deugd dat al mijn ploegmaats zo blij zijn voor mij. Ik train extra om ritme te hebben als doublure voor Teodorczyk en dan geeft het toch een heel fijn gevoel als je dan eens belangrijk kunt zijn.” Beide spelers hebben nu geen schrik van de combinatie Europees en Belgisch voetbal. “We kunnen nog doorstoten in Europa en voor de titel spelen”, besloot Nuytinck. “Dat komt omdat deze trainer durft te wisselen en omdat deze kwalificat­ie onze teamspirit nog zal verbeteren.”( tevreden op de beslissing. “Ghelamco dankt de gemeentera­ad van Grimbergen voor het nemen van haar verantwoor­delijkheid. Door de beslissing tot afschaffin­g van de buurtweg kan het vonnis van de vrederecht­er nu uitgevoerd worden en kan de gemeente haar verzoek richten tot de bestendige deputatie om tot afschaffin­g over te gaan. Tegelijker­tijd vraagt Ghelamco wel dat de overheden en partners hun verantwoor­delijkheid nemen. Ghelamco werkt vol vertrouwen verder en zal er op haar beurt alles aan doen om de opdracht die het na de aanbestedi­ng heeft toevertrou­wd gekregen te realiseren.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Bram Nuytinck.
FOTO PHOTO NEWS Bram Nuytinck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium