Het Belang van Limburg

“Mazzu beste coach ooit”

Gaetan Hendrickx kijkt op bizarre manier terug op periode bij Kanaries

- Gunter SCHOOFS

STVV hoopt zaterdag op de kentering na een teleurstel­lende 0 op 9. Al zal het niet van de poes zijn tegen Charleroi. Bij de Karolo’s vinden we de verrassend­e naam van Gaetan Hendrickx terug. De 21-jarige middenveld­er speelde twee seizoenen bij STVV, maar mocht er vorige zomer geen nieuw contract tekenen. “En daar ben ik Sint-Truiden heel dankbaar voor.

Anders zat ik nu niet bij zo’n mooie club als Charleroi”, lacht Hendrickx in zijn vuistje. Gaetan Hendrickx, de jonge Waal die zijn jeugdoplei­ding bij Standard en KRC Genk genoot, verdween eind vorig seizoen helemaal uit beeld bij Sint-Truiden. De technisch vaardige maar tengere middenveld­er mocht vrij op zoek naar een andere club. STVV bood hem geen nieuwe overeenkom­st aan nadat hij nochtans eerder met de club promoveerd­e naar eerste klasse. “In juni kwamen clubs als Cercle en OHL aankloppen, maar ik zei neen. Ik wachtte af in de hoop dat er nog meer aanbieding­en zouden komen”, aldus Gaetan Hendrickx. “Maar ik kreeg wat problemen met makelaars. Ik had niets. Tot de laatste dag van de zomermerca­to. Charleroi hing plots aan de telefoon. Ik kon er tekenen voor twee jaar plus twee jaar optie. Een absolute verrassing maar een godsgesche­nk voor mij. Ik moet Sint-Truiden nu heel dankbaar zijn voor het feit dat men me geen nieuw contract liet tekenen op Stayen.”

Play-off 1-clubs

“Al heb ik ook weer geen echte revanchege­voelens ten opzichte van STVV”, verduideli­jkt Hendrickx. “Mocht ik nu ergens in derde klasse zitten, dan had ik misschien anders gesproken. Maar nu zit ik perfect. Oké, ik stond nog maar een keer of zes in de basis, maar ik wist dat ik vooral aangeworve­n werd om de kern te verbreden. Ik speelde al meer dan ik zelf verwachtte. Raar maar waar: ik mocht telkens opdraven tegen play-off 1-clubs. Tegen Oostende, Zulte Waregem, Brugge. Naast die basisplaat­sen waren er een heleboel invalbeurt­en, onder andere tegen Anderlecht.” Voetballen­d was Hendrickx zeker van waarde op het kunstgras van STVV, waarom kreeg hij er dan geen nieuw contract? “Ik ken het antwoord niet echt. Ik denk dat de club gewoon te veel jonge middenveld­ers had. En ze kozen om door te gaan met Gerkens en De Sart. Misschien werd me verweten dat ik te weinig body had, maar ik zal nooit een speler van 80 kg zijn. Ach, hier stond ik tegen Oostende in de basis en speelde ik op positie zes. En we wonnen. En op de zes moet je meer kracht hebben dan op de flank, hoor, waar ik bij STVV nochtans altijd opgesteld werd.”

Maturiteit

Charleroi staat bekend om de mengelmoes van karakters en culturen. “Met die gedachte trok ik ook naar hier. Maar ik was verbaasd. Hier is een ongeloofli­jk goeie groep. Terwijl ik bij STVV altijd kliekjes gezien heb. Bij de Kanaries keek iedereen voor een winterstag­e uit of de kamergenoo­t wel oké zou zijn. Bij Charleroi maakt dat geen bal uit, iedereen kan met iedereen opschieten. Er heerst veel meer maturiteit in de groep. Die vriendscha­p is ook onze sterkte. Allemaal dankzij Mazzu. De beste coach die ik ooit had. We hopen play-off 1 te halen. Het is te doen. Na STVV spelen we nog thuis tegen Kortrijk en in Lokeren.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bij STVV kreeg Gaetan Hendrickx geen nieuw contract. Toch koestert hij geen wrok tegenover zijn ex-club.
FOTO BELGA Bij STVV kreeg Gaetan Hendrickx geen nieuw contract. Toch koestert hij geen wrok tegenover zijn ex-club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium