Het Belang van Limburg

“Dit seizoen nog niet gevallen”

-

Kenneth Vanbilsen is tevreden met de conditie waarmee hij het openingswe­ekend aanvat. “Al kan ik dat pas met zekerheid zeggen als het weekend erop zit. Voor aanvang tast je als renner toch altijd een beetje in het duister”, bouwt Vanbilsen wat voorbehoud in.

“In Bessèges liep het nog niet lekker. Ongetwijfe­ld de naweeën van een stevige verkoudhei­d iets na Nieuwjaar? Ik ben twee weken echt ziek geweest en moest zelfs naar de antibiotic­a grijpen om weer beter te worden. Daardoor kon ik tijdens ons laatste trainingsk­amp geen intensieve trainingen afwerken. De basis was oké, maar daarmee was alles gezegd. Net voor de afreis naar Zuid-Frankrijk overleed mijn opa dan ook nog, waardoor ik zelfs niet naar zijn begrafenis ben kunnen gaan. Dat alles maakte dat ik niet prettig op mijn fiets zat tijdens mijn eerste rittenkoer­s van het seizoen.”

In de Ronde van Algarve, die de voorbije zondag afliep, verging het Vanbilsen echter beter. “Het goeie gevoel was ineens weer terug. Ik heb me nuttig kunnen maken in de sprinttrei­n voor Bouhanni en ik heb de indruk dat ik verder sta dan vorig jaar. Niet moeilijk, want toen was ik nog herstellen­de na een zware val. Dit seizoen ben ik nog niet gevallen en hopelijk blijft dat zo.”

Taaienberg

Samen met Maarten Wynants is Vanbilsen de enige Limburger die de Omloop combineert met Kuurne. “Waardoor we met het scenario te maken krijgen dat we zondag tegen frissere renners komen te staan. Het zal voor Cofidis zaak zijn om zondag met zo veel mogelijk renners over de Kwaremont te geraken, zodat we nadien Bouhanni kunnen bijstaan in de windvlakte­s en bij de sprint.” Zaterdag hoopt Vanbilsen zijn eigen kans te mogen gaan. “Het zou me niet verbazen als we met vier à vijf renners een vrije rol krijgen toebedeeld. Gezien de sterke wind die ze voorspelle­n, kan de beslissing zaterdag overal vallen. Traditione­el wordt de eerste schifting gemaakt voor of op de Taaienberg, maar ik denk dat het peloton tegen dan al lang in stukken en brokken uit elkaar ligt.”

Het regenweer beschouwt Vanbilsen eerder als zijn bondgenoot. “Daar kan ik inderdaad heel goed tegen. Laat het maar plenzen in de finale. Maar een hele dag in de regen koersen, dat vindt geen enkele renner plezant, geloof me.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium