Het Belang van Limburg

Mercedes toont zijn nieuwe zilverpijl

-

Bij F1-fans begint het stilaan te kriebelen. Maandag beginnen in Barcelona de eerste tests met een heel nieuweieuw­e generatie generatie bolides bolides en en indeaanloo­phoudthete­neteam aanloophou­dthetenete­am na het t andere andere zijn zijn voorstelli­ng. voorstelli­ng. Gisteren ren was was het het de de beurt beurt aan aan wereldkamp­ioen dkampioen Mercedes. Mercedes. Daarbij bij één één grote grote vraag: vraag: maakt maakt deze technische technische omwentelin­g omwentelin­g een eindeinde aan aan drie drie jaarjaar Merceminan­tie? Mercedesdo­minantie?

“De technische­chnisch meest meest geavanceer­achine geavanceer­de machine die die ik ik ooit ooit heb heb geoordeeld­e gezien”, oordeelde Lewis Lewis Hamilver Hamilton over de de nieuwe nieuwe ‘W08 ‘W08 HyHybrid’. De De BritBrit start als als suvotas, superfavor­iet nu Nico Rosberg beslist heeft zijn titel niet te verdedigen. Voor zijn vervanger, de Fin Valtteri Bottas, was was het het allemaal allemaal nog nog wat wat nieuw. nieuw. Hij Hij draaide draaide bij bij stormachti­g stormachti­g weer weer zijn zijn eerste eerste rondjes met een ‘Silberpfei­l. “Een grote dag voor mij, ook al was het geen echte test. Ik moest achter een camerawage­n rijden”, zei Bottas.

Vandaag Vandoorne

De F1-bolides hebben vanaf dit jaar veel bredere banden, een bredere maar beduidend lagere achtervleu­gel en een afgeronde voorvleuge­l.Eenenander­moetzeeen seconde of drie per ronde sneller maken, ondanks een lagere topsnelhei­d. Tot dusver is de W08 de eerste zonder een grote haaienvin boven de motor. Vandaag houden Ferrari én het McLarenHon­da van Stoffel Vandoorne hun voorstelli­ng. Zondag volgen Red Bull en Toro Rosso vanuit Barcelona, waar maandag het testwerk begint.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, de man die wereldkamp­ioen Nico Rosberg moet doen vergeten.
Foto PHOTO NEWS Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, de man die wereldkamp­ioen Nico Rosberg moet doen vergeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium