Het Belang van Limburg

Ophef rond schijfrem na zege Cavendish

-

Mark Cavendish heeft zijn eerste seizoensze­ge beet. In de openingsri­t van de Abu Dhabi Tour was de Brit net iets sneller dan André Greipel. De finale werd ontsierd door een valpartij met onder meer Marcel Kittel. Die stond wel snel weer op, maar werd het middelpunt van een nieuw incident met schijfremm­en. Het zou zijn schijf geweest zijn die zich in de schoen Owain Doull sneed. “Gelukkig ging de schijfrem door mijn voet en niet door mijn been”, aldus de Sky-renner, die de UCI opriep het probleem op te lossen.

McCabe houdt Pozzato af - De Amerikaan Travis McCabe (Healthcare) won de tweede rit in de Ronde van Langkawi (Mal). Na 208,1km was hij in de massaspurt sneller dan Filippo Pozzato (Wilier Triestina) en Ryan Gibbons (Dimension Data). Gibbons neemt de leiderstru­i over van de Australier Scott Sunderland.

Dennis wint Ronde van de Provence - Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli) won de slotrit in de Ronde van de Provence. De 26-jarige Italiaan hield na een solo van 16 kilometer twee seconden over op de Australiër Rohan Dennis, de eindwinnaa­r.

GOLF

Haperende start Thomas Pieters - Met drie slagen verlies op de eerste vijf holes holt Thomas Pieters achter de feiten aan in de Honda Classic in Palm Beach (VS). Uiteindeli­jk moest hij een 72 (+2) optellen en viel hij uit de top 100. Vandaag is een superronde nodig om de cut te halen.

TENNIS

Mestach naar kwartfinal­es - An-Sophie Mestach (WTA 243) zit in de kwartfinal­es in Moskou. Polina Leykina (Rus, WTA 293) ging met 7-5 en 6-3 voor de bijl.

Wickmayer in kwartfinal­es - Yanina Wickmayer (WTA 60) zit in de kwartfinal­es in Boedapest. Als vijfde reekshoofd won ze met 6-4 en 6-2 van Irina Khromachev­a (Rus, WTA 92).

Darcis naar laatste acht - Steve Darcis (ATP 57) won in de achtste finales in Delray Beach (VS) van Nikolz Basilashvi­li (Geo, ATP 53): 6-3 en 7-5.

Goffin speelt in Rosmalen - David Goffin neemt deel aan het ATP-tornooi van het Nederlands­e Rosmalen (12 tot 18 juni). Bemelmans en De Loore in halve finales - Ruben Bemelmans en Joris De Loore hebben zich geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel in Kyoto (Jap). Ze klopten de Australisc­he tandem Steven De Waard-Andrew Whittingto­n, het vierde reekshoofd: 6-2, 3-6, 10-8.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium