Het Belang van Limburg

“Het is nu of nooit”

W. Genk B staat voor belangrijk drieluik

- Leo PEETERS

In tweede divisie A staat Wara Genk B voor een belangrijk drieluik. Dienen zich achtereenv­olgens aan: leider Mendo Booischot, Geel en Nijlen. “Drie topteams. Zo komt er snel klaarheid. Winst tegen de Mendo kan onze titelambit­ies een boost geven”, zegt Leroy Reymen (22). W. Genk B heeft onder hoede van coach Tom Janssen zijn doel bijgesteld. Eerst top vijf, dan top drie. “Nu zijn we viceleider en komt de titel in het vizier”, aldus Leroy Reymen, die LO studeerde. Hij voetbalde bij de jeugd van Bregel Sport en deed aan jiu jitsu in het Genkse sportcentr­um. “Tot volleybal mijn grote passie werd.”

Halve thuismatch

Reymen wordt gesteund door zijn familie en zijn Bilzense vriendin Rebekka. “Pa en Rebekka zijn er altijd. Door dik en dun.” “Genk is mijn ploeg”, zegt Leroy. “Ik speelde er zes jaar, trok dan twee seizoenen naar VTI Hasselt en zat nog één seizoen bij Noliko Maaseik B. Maar ik speelde veel te weinig. Daarom die terugkeer naar mijn roots. Ik train nu ook twee Genkse jeugdploeg­en: de kadetten meisjes en scholieren jongens. Plus de vrouwen van Kortessem in vierde provincial­e. Ze hebben allemaal beloofd naar Booischot af te zakken. We spelen dus een halve thuiswedst­rijd.” De hoofdaanva­ller hoopt in zijn derde seizoen dat W. Genk B de rug recht na het dompertje in Zoersel. “We stonden de hele campagne aan de leiding. Tot het fout ging tegen Zoersel. Leiderspla­ats kwijt. Wat er aan de hand was, dat weet niemand.Ik heb nog staan roepen, doe dit en doe dat, maar tevergeefs. Niets lukte.” Nieuwe koploper Booischot vormt een sterk geheel, zowel defensief als offensief. “Klopt. Daarom is een goede start erg belangrijk”, aldus Reymen. “Bij een flauw begin kunnen we moeilijk de knop omdraaien. We vitten dan te veel op elkaar.”

Tattoo

Genk B mist Joris Molemans op receptie-hoek. Hij brak zijn pols bij het skiën. “Gelukkig is Glenn Spirinckx terug”, zegt Reymen. “Hij moest vorige speeldag een tattoo op zijn arm laten bijwerken (grinnikt). Zoiets kan eigenlijk ook in de zomer. Maar oké: de sfeer gaat echt crescendo. We gingen airsoften (variant van paintballe­n, nvdr.) en we deden aan teambuildi­ng in een escape room. Laat Booischot, Geel en Nijlen maar komen. Het is nu of nooit. Onze titelhonge­r is groot.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Leroy Reymen: “Laat Booischot, Geel en Nijlen maar komen.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Leroy Reymen: “Laat Booischot, Geel en Nijlen maar komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium