Het Belang van Limburg

“Nog veel talent in Limburg”

Straatvoet­baller Behcet Bahci breekt door op zijn 27ste

- Jo TREKELS

Het is alarmfase rood voor rode lantaarn ZVK Meeuwen. Zes wedstrijde­n, te beginnen met de derby vanavond tegen Houthalen, heeft de ploeg nog om het vege lijf te redden. Punten willen pakken, betekent goals maken. Goals maken, vraagt creativite­it. Dan ben je snel geneigd om naar Behcet Bahci te kijken. De straatvoet­baller breekt op zijn 27ste door op het hoogste niveau. Eindelijk. Die ‘eindelijk’ is geen persoonlij­k maar een algemeen aanvoelen in de Limburgse zaalvoetba­lwereld. De reputatie ging Bahci vooruit. Nog toen hij met Los Leones Lummen in provincial­e uitkwam, noemden insiders hem de meest getalentee­rde speler van Limburg. “Voor mij is het nooit belangrijk geweest hoe hoog ik speel”, vertelt de Hasselaar. “Wel dat ik plezier heb. Dat heb ik vijf jaar gehad bij Lummen. Vorig seizoen ben ik er vertrokken en na een half seizoen Deaplus Hasselt ben ik in Meeuwen beland.”

Knop omdraaien

Aanbieding­en waren er altijd, meer dan genoeg. Wat overtuigde hem nu wel om zijn kans in de hoogste afdeling te grijpen? “Mijn twee beste vrienden, Malte en Mo, bleven aan mijn kop zeuren dat ik het eens moest proberen”, bekent Bahci. “Zij zijn als broers. Malte is er altijd bij, zelfs op training. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het is een grote stap, maar je kan je meten met de beste spelers en daar word je zelf ook beter van. Ik zou graag op dit niveau actief blijven, hoe het ook met Meeuwen afloopt. Of er aanbieding­en zijn? Ik spreek daar liever niet over. We moeten nu met het behoud bezig zijn. Met ons programma zijn we zeker nog niet uitgeteld. Wel moeten we na de 0 op 30 de knop omdraaien.”

Rustiger

Meeuwen hoopt dat Bahci iets uit zijn sloffen tovert. De flankspele­r is behoorlijk allround, maar vooral berucht voor zijn 1-tegen-1-acties.

“Dat heb ik op straat

geleerd”, vertelt de arbeider industriël­e reiniging. “Ik speelde heel vaak op het pannaplein­tje bij de sporthal in Runkst, waar ik nog altijd bij mijn ouders inwoon. Ik ben ooit toevallig gevraagd door Sahin Hasselt. Maar veel talent wordt nooit opgemerkt op straat of krijgt geen kansen. Geloof mij, er is nog veel futsaltale­nt in Limburg. Op pleintjes in Genk, Houthalen… Echt jammer.” Toch is Bahci realistisc­h. Hij geeft aan dat het sommige jongens karakter ontbeert en keert ook voor eigen deur. “Ik heb zelf ook fouten gemaakt”, bekent de middenveld­er van Calcio Genk. “Ik heb altijd veel trappen gekregen en joeg me dan op. Tegenstand­ers wisten dat en zochten me. Nu ben ik veel rustiger geworden. Ik ben nu vijf jaar getrouwd en heb een zoontje. Ook een voetballer? Geen idee. Yussuf is pas vier maanden. Maar ik hoop van wel.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Vrienden Malte (l) en Mo (r) overtuigde­n Behcet Bahci om zijn kans te wagen in eerste klasse.
FOTO SVEN DILLEN Vrienden Malte (l) en Mo (r) overtuigde­n Behcet Bahci om zijn kans te wagen in eerste klasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium