Het Belang van Limburg

“Behoud mag geen probleem zijn”

Maxime Renaux (Optima) laat zich niet stoppen door blessures

- Raf COMANS

Een handbreuk, een gebroken pols en een operatie aan de enkel hielden Maxime Renaux (22) de voorbije jaren meer aan de kant dan hem lief was. Maar opgeven staat niet in het woordenboe­k van

Vanavond hoopt hij Optima Tessenderl­o aan de overwinnin­g te helpen in de derby tegen KSTBB.

Max.

Het verleden leert dat tien overwinnin­gen volstaan voor het behoud in tweede landelijke. Op zeven speeldagen van het einde zijn Miners Beringen (6 zeges), Optima Tessenderl­o en Sint-Truiden (allebei 8 stuks) dus nog niet gered. De winnaar van de derby van vanavond neemt wel een serieuze optie op een verlengd verblijf in de reeks.

“Het behoud mag geen probleem zijn”, maakt Renaux zich sterk. “We beschikken opnieuw over een volledige kern. Sam De Wit en Senne Kempeneers zijn er tegen STBB opnieuw bij. We zijn bovendien goed bezig.”

Andere studiekeuz­e

Zelf heeft Renaux wel een probleempj­e. “Mijn achillespe­es is wat ontstoken, maar ik ga toch spelen”, zegt hij met enige twijfel. Je zou voor minder. Renaux heeft duidelijk heel wat in zijn mars, maar blessures zijn de rode draad in zijn carrière. “Ik zou misschien wel een reeksje hoger meekunnen”, zegt hij. “Maar ik speel heel graag bij Optima. En dan zijn er mijn gezondheid en mijn studies. Ik ben dit jaar begonnen met orthopedag­ogie. Mijn studies voor leerkracht lichamelij­k opvoeding heb ik moeten stoppen omwille van al die blessures. Jaar na jaar had ik iets aan de hand als het examens waren. Of ik spijt heb dat ik een andere keuze heb moeten maken? In het begin wel, maar ik vind orthopedag­ogie ook plezant. Ik ben heel tevreden en zonder die blessures had ik het wellicht niet leren kennen.”

In plaats van leraar LO te worden, geeft Renaux nu training aan de Looise jeugd. “Ik heb geen vaste ploeg, maar ik val in als een trainer niet kan.”

Verdedigin­g

Vanavond staat de derby tegen Sint-Truiden op het programma. Renaux is alvast op zijn hoede. “Ze hebben een paar goede shotters. In Sint-Truiden hebben we heel slecht gespeeld en knalde Steven Audoor kort na elkaar vier driepunter­s binnen. We zullen dus goed moeten verdedigen.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium