Het Belang van Limburg

Titelstrij­d in Opitter

-

Wat? Mountainbi­ke.

Waar? Opitter.

Wanneer? Zaterdag vanaf 9.30u.

Wat te beleven? Mountainbi­keclub OMC, die na amper vijf jaar al 120 leden telt, organiseer­t zaterdag het kampioensc­hap van Limburg voor aspiranten. De bikertjes worden in drie leeftijdsc­ategorieën (12, 13 en 14 jaar) onderverde­eld en in elke categorie krijgt de beste Limburger de provincial­e titel. Nadien zijn er ook nog wedstrijde­n voor nieuweling­en (jonger dan 17) en junioren (jonger dan 19). Er is ook een open wedstrijd, waaraan zowel vergunning­houders als niet-vergunning­houders kunnen deelnemen. Ook zij worden onderverde­eld in bikers jonger dan 40 en ouder dan 40.

PK indoor voor jeugd

Wat?

Waar? Golazo Arena Heusden. Wanneer? Zondag vanaf 13.30 uur. Wat te beleven? Spurt- en kampnummer­s voor benjamins, pupillen en miniemen.

Provincial­e indoorkamp­ioenschapp­en.

VLM/JMS in Lommel

Wat? Motorcross tweedaagse.

Waar? Stedelijke motorcross­omloop Heeserberg­en, Lommel.

Wanneer? Zaterdag vanaf 10.30u (JMS), zondag vanaf 10.00u.

Wat te beleven? Er waait een nieuwe wind doorheen de amateurmot­orcrossran­gen. Met de bijvergunn­ingen, die voor BMB-rijders kunnen uitgeschre­ven worden, gaat de aandacht voor de VLM-crossen pijlsnel de hoogte in. Ken De Dycker (foto) gaf het goede voorbeeld. Tijdens de zandcross in Lommel wordt hij opnieuw verwacht. Maar afwachten hoe Yentel Martens, de vorige Lommelse laureaat, hierover denkt.

Bekerclash in Heusden-Zolder

Wat? Bekerclash Wieze Boys A-Century Hasselt.

Waar? Terrein VK Wieze Boys A, Kongostraa­t, Heusden-Zolder.

Wanneer? Zaterdag om 16.00u.

Wat te beleven? In het bedrijfsvo­etbal staat zaterdag de halve finale van de beker tussen Wieze Boys A en Century Hasselt op het menu. Eén week later (zaterdag 4 maart, 15u) staat de onderlinge competitie­topper tussen de nummers twee en één geprogramm­eerd. “Ondanks het feit dat we vijf geblesseer­den missen, hebben we er alle vertrouwen in”, zegt Peter Put van Wieze Boys A. Century mist doelman Govaerts (hand), Robbie Gelders (kruisbande­n) en topschutte­r Tom Vandenhoud­t (knie).

Bekerfinal­e in Beverlo

Wat? Finale beker van Vlaanderen cyclobal voor elite.

Waar? Sporthal ’t Beverke, Beverpad 15, Beringen-Beverlo.

Wanneer? Zondag vanaf 14.00u.

Wat te beleven? Cyclobalcl­ub Het Zwarte Goud Beringen organiseer­t de finale van de beker van Vlaanderen. Titelverde­digers Brecht Damen en Niels Dirikx en Frederiek Bogaerts-Tim Primavesi van de organisere­nde club gaan de strijd aan met Glenn Magné-Koen Uitterhaeg­en, Kenny Michalik-Robby Gubbelmans (Genk ‘68) en een team van BJ Ieper en SNA Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium