Het Belang van Limburg

“Beats zijn hier uit den boze”

BarBàr wordt tijdelijk rockclub

-

Op 10 maart opent in de Raamstraat in Hasselt een pop-uprockclub waar beats strikt verboden zijn. Initiatief­nemer is Maxim Willems van CaféCafé. “Een club puur gericht op rock, dat zie je haast niet meer. Maar er bestaat wel nog altijd een groot publiek voor.” De ‘BarBàr popup rockclub’ – zoals het nieuwe initiatief volledig heet - zal een plaats krijgen in het pand waar vroeger R&B-club Slices was gevestigd en zal enkel op vrijdag en zaterdag geopend zijn, telkens van 22 tot 3 uur ’s nachts.

Muzikaal ligt de focus enkel op rock, al moet dat ook niet té nauw bekeken worden. “Wat er zeker niet zal gedraaid worden: beats. Geen house, geen techno, geen commerciël­e R&B. BarBár zal ook geen zwaar metalcafé zijn. De nadruk ligt op rockmuziek, zowel de klassieker­s en nieuwe dingen in de brede zin van het woord. Er bestaat ook alternatie­ve hiphop of reggae die tegen rock en pop aanleunt.”

Het café zal vooral met dj’s werken, maar Willems sluit optredens niet uit. “We zijn pas begonnen met het aanpassen van de zaal en gaan kijken wat mogelijk is”, zegt de cafébaas. “In maart zullen er zeker nog geen concerten plaatsvind­en,

Maxim WILLEMS maar vanaf april kan het wel. Dj’s die we al gecontacte­erd hebben zijn onder andere Eppo Janssen (Pukkelpop) en Dirk Swartenbro­ekx (Buscemi). De concerten op donderdaga­vond in Café Café blijven gewoon doorgaan.”

BarBàr wordt wel een tijdelijke zaak: op termijn moet het gebouw onder de sloophamer. Maar Willems wil de rockclub zo lang mogelijk openhouden. “Het voorjaar gaat zeker lukken, en dan zien we wel hoe de afbraakpla­nnen evolueren. Als we er in het najaar nog terecht kunnen, gaan we door. De club biedt plaats aan zo’n driehonder­d mensen en we hopen er niet alleen Hasselaren maar ook volk van ver buiten Hasselt mee aan te trekken. Een club puur gericht op rock, dat zie je haast niet meer. Maar er bestaat wel nog altijd een groot publiek voor.”

Wat er zeker niet zal gedraaid worden: beats. Geen house, geen techno, geen commerciël­e R&B

 ??  ??
 ?? SERGE MINTEN
FOTO ?? De Slices wordt dit voorjaar een club voor rockliefhe­bbers.
SERGE MINTEN FOTO De Slices wordt dit voorjaar een club voor rockliefhe­bbers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium