Het Belang van Limburg

Open Vld probeert rangen te sluiten na aanstellin­g Vanessa Cludts

-

Het lijkt erop dat het bestuur en de fractie van Open Vld Genk weer door dezelfde deur kunnen. Woensdagav­ond kwamen de twee groepen samen om de onenighede­n die al aanslepen sinds Vanessa Cludts gemeentera­adslid werd, aan te pakken.

Na het overlijden van Luc Gieraerts

– het enige Open Vld-gemeentera­adslid in Genk

– in april van vorig jaar stond Vanessa Cludts

(foto) op als eerste opvolger. Het bestuur dat toen nog in oprichting was, trachtte haar te overtuigen daar alsnog van af te zien. Ze vreesden immers dat Cludts te licht bevonden zou worden om een betekenisv­olle rol te spelen in de gemeentera­ad, en nog meer dat ze met de meerderhei­d mee zou beslissen. Gesterkt door enkele andere Open Vld-leden nam Cludts haar mandaat toch op. Afgelopen gemeentera­ad liet ze haar zitje in de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebe­drijf (AGB) over aan partijgeno­ot en confrater Marc Martens. Voor de rest bleef het oorverdove­nd stil bij de partij. De website en Facebookpa­gina van Open Vld Genk stralen amper leven uit.

“Geen initiatief”

“Het bestuur neemt geen initiatief”, zegt Pana Aslanidis die eerder zelf kandideerd­e voor het voorzitter­schap. “We vragen al meer dan een jaar naar een plan van aanpak voor de komende gemeentera­adsverkiez­ingen. Dat komt er maar niet. Er is weliswaar een nieuwjaars­receptie georganise­erd, maar wel eentje waarvan de leden niet wisten dat die doorging.” Toch gaat het volgens Marc Martens de goede kant uit met de Open Vld in Genk. “We hebben woensdagav­ond samengezet­en en een openhartig en constructi­ef gesprek gehad”, zegt Martens. “Voldoende vruchtbaar voor een nieuwe start. Neen, over lijstvormi­ng hebben we het nog niet gehad. Wel over wat we zouden kunnen doen in aanloop naar de verkiezing­en. Zo gaan we op diverse plekken in Genk een praatcafé met gasten organisere­n. Ik zie het positief.” Wel opmerkelij­k: zowel voorzitter Peter Govaerts als Vanessa Cludts zelf geven al enkele dagen niet thuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium