Het Belang van Limburg

Vechtersba­as Dusartplei­n staat samen met zijn moeder terecht in drugszaak

-

De 22-jarige Hasselaar die in januari vorig jaar een vrouw (24) uit Houthalen-Helchteren met een glas in het gezicht stak op het Dusartplei­n in Hasselt, is donderdag voor de rechtbank moeten verschijne­n. Deze keer voor een drugszaak. De twintiger stond samen met zijn mama terecht.

Samen met zijn moeder stond de jonge Limburger terecht omdat er in het huis van zijn mama zeker drie keer cannabis verpakt werd. De twee moesten zich verantwoor­den voor het ter beschikkin­g stellen van de woning en riskeren elk zes maanden cel met probatieui­tstel. De drie andere verdachten, onder wie twee Hasseltse kooivechte­rs van 22 die eerder veroordeel­d zijn omdat ze amok maakten in de stationsbu­urt, moeten vrezen voor straffen van 8 tot 12 maanden met uitstel. Het parket verdenkt ze van handel in cannabis en cocaïne.

Cocaïne in de combi

Op 28 juli 2014 liepen een van de 22-jarige verdachten samen met nog een andere Hasselaar tegen de lamp. Een van hen had 74 gram cocaïne op zak en probeerde deze in allerijl nog te verstoppen in de politiecom­bi. Wat later troffen de agenten ook nog pakjes cannabis aan, verstopt achter een radiator in een wachtlokaa­l in het politiekan­toor. De derde verdachte kwam zowel letterlijk als figuurlijk in beeld nadat hij op een gsmfoto gezien werd met drugs. De advocaten betwisten de cocaïnever­koop en stellen dat het nu beter gaat met hun cliënten. Ook al omdat de zaak dateert van 2014. Het onderzoek naar het incident op het Dusartplei­n, toen de 22-jarige Hasselaar een vrouw met een glas in haar gezicht stak, is nog steeds lopende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium