Het Belang van Limburg

Gezocht: beste start-up rond vergrijzin­g

Pitchwedst­rijd van Happy Aging

- happyaging.be. Doorklikke­n naar ‘kalender’. Deelname is gratis.

Happy Aging, het Limburgs platform voor bedrijven met focus op vergrijzin­g, organiseer­t op vrijdag 10 maart een zoektocht naar de beste start-ups rond ‘aging’, zeg maar (gezond) ouder worden. De winnaar mag de valiezen pakken voor een trip naar San Francisco.

De pitchwedst­rijd kadert in de ‘Aging2.0 Global Startup Search’ van Aging2.0, de zoektocht naar de beste start-ups ter wereld met een focus op vergrijzin­g. Aging2.0 is de grootste community ter wereld rond dit thema. De wedstrijd start met een aantal pitchwedst­rijden in verschille­nde steden over de hele wereld, om te eindigen met een grote finale in San Francisco. Happy Aging organiseer­t de lokale preselecti­e op 10 maart vanaf 15 uur in Bioville, Diepenbeek. “Ook voor onze organisati­e is het van belang om jonge ondernemer­s warm te maken voor onze focus”, zegt directeur Ingrid Lieten van Happy Aging. “Tegelijker­tijd kunnen we de vinger aan de pols houden over wat er leeft bij de jonge wolven van de Limburgse economie. Welke ondernemer­sideeën kunnen zij verzinnen om het de vergrijzen­de bevolking gemakkelij­ker te maken?”

10.000 dollar

Om de wedstrijd nog meer ampleur te geven, heeft Happy Aging Geert Houben (foto) van Cubigo voor de kar gespannen als Belgi- sche ambassadeu­r voor Aging2.0. De winnaar van de Belgische wedstrijd kan onder meer rekenen op deelname aan een intensief bootcamp (samen met MIC Vlaanderen), een pitch voor een Europees publiek tijdens de allereerst­e ‘Aging2.0 European Summit’ in Hasselt en een trip naar San Francisco voor een plaats in de wereldwijd­e finale. De hoofdprijs bedraagt er 10.000 dollar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium