Het Belang van Limburg

Tshimanga beslist derby op een diefje

-

De beloften van Genk hebben in de Limburgse derby op Stayen hun eerste overwinnin­g na Nieuwjaar geboekt. Een gevleide zege, het veel jongere STVV had na een matige pot voetbal zeker een punt verdiend. Maar het was in de slotfase Tshimanga die de beslissing forceerde. Bij de bezoekers kon niemand van de kandidaten voor de A-ploeg, behoudens Buffel, overtuigen. Uitzonderl­ijk geen midweekvoe­tbal voor Genk en dus zag Albert Stuivenber­g de kans schoon om een hele rist spelers uit de A-kern te laten opdraven bij de beloften. Kwestie van hen matchritme te laten opdoen. De korte verplaatsi­ng en het kunstgras van Stayen nodigden daartoe uit. Het werd dus een wedstrijd van jonkies tegen mannen, maar voor de gelegenhei­d wel met Genk als de meest volwassen ploeg.

Dat kwam in de beginfase ook tot uiting. De bezoekers domineerde­n en liepen via Janssens en Naranjo uit. Maar dan verwaterde het Genkse spel. STVV, met veel respect gestart, rook zijn kans en een counter via Swers, die door Janssens gevloerd werd, leverde een strafschop op. Bourard zette die feilloos om en mocht dat op het halfuur nog eens overdoen na handspel van Seigers.

In een kansarme tweede helft leek de score niet meer te zullen wijzigen. Tot Tshimanga, op pass van invaller Sabak, alsnog tekende voor de Genkse winst. Voor Thomas Buffel eindigde de partij een kwartier voor tijd na een tik op de enkel van evenwel.

Wanya.

Zonder

erg

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Bij KRC Genk deden heel wat spelers uit de A-kern mee. Hier wordt Susic omsingeld door de Truiense jonkies.
FOTO JEFFREY GAENS Bij KRC Genk deden heel wat spelers uit de A-kern mee. Hier wordt Susic omsingeld door de Truiense jonkies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium