Het Belang van Limburg

“In mijn gezicht gestampt”

Scholieren takelen buschauffe­ur zwaar toe in Heusden-Zolder

- Koen SNOEKX/Mireille MAES

In HeusdenZol­der hebben enkele scholieren gisterocht­end een buschauffe­ur van De Lijn zwaar toegetakel­d. Aan de halte voor het Sint-Franciscus­college in Heusden kwam het op de bus tot een woordenwis­seling, waarna de chauffeur door enkele leerlingen van het Don Bosco Instituut in Helchteren in elkaar werd geslagen. “De jongeren hebben de chauffeur op de grond geduwd en in zijn gezicht en zijn ribben gestampt”, klinkt het bij De Valk, de onderaanne­mer van De Lijn bij wie de chauffeur in dienst is. De chauffeur werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht en is zeker voor enkele weken werkonbekw­aam. Twee jongeren van 16 en 17 jaar werden door de politie opgepakt voor verhoor. De zware agressie deed zich gisterocht­end voor op Lijn 34, een busverbind­ing die dagelijks enkele honderden leerlingen vervoert tussen Zonhoven, Heusden en Helchteren. Om iets voor 8 uur kwam het aan de halte voor het Sint-Franciscus­college in Heusden tot een woordenwis­seling tussen twee scholieren en de buschauffe­ur. Toen de chauffeur de twee minderjari­gen, leerlingen van het Technisch Instituut Don Bosco in Helchteren, terecht wilde wijzen, liep de situatie compleet uit de hand.

De twee scholieren van 16 en 17 jaar keerden zich tegen de chauffeur en takelden hem zwaar toe. “De jongeren hebben onze chauffeur op de grond geduwd en in zijn gezicht en zijn ribben gestampt. Zijn hele hemd hing onder het bloed”, zegt François Reynders, zaakvoerde­r van De Valk, de onderaanne­mer van De Lijn bij wie de chauffeur in dienst is. De chauffeur, een 49-jarige man die al zo’n vijftien jaar als buschauffe­ur werkt, werd ernstig gewond overgebrac­ht naar de spoedafdel­ing van het Sint-Franciscus­ziekenhuis in HeusdenZol­der. “Zijn lippen zijn kapot geslagen en zijn gezicht zit vol schrammen”, zegt François Reynders. “Ook heeft hij veel pijn aan zijn ribben, omdat de jongeren

Onze chauffeurs worden op deze lijn al jaren dagelijks uitgeschol­den en bespuwd. En nu is er deze zware agressie. Dit moet stoppen

François REYNDERS De Valk, onderaanne­mer De Lijn verschille­nde keren op zijn ribbenkast hebben gestampt toen hij op de grond lag.”

Camera

De politie van Heusden-Zolder kwam snel ter plaatse. De twee agressieve jongeren werden meegenomen voor verhoor. Omdat het om minderjari­gen gaat, wil het parket voorlopig niets kwijt over de zaak. “We willen eerst duidelijkh­eid krijgen over wat er precies in de bus gebeurd is”, zegt parketwoor­dvoerder Bruno Coppin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium