Het Belang van Limburg

Weyts praat volgende week met Infrabel over Spartacusp­lan

-

Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat volgende week woensdag overleggen met Infrabel over de problemen in het Spartacusp­lan.

BRUSSEL -

Spoorbehee­rder Infrabel liet twee weken geleden onomwonden verstaan dat er geen geld meer voorzien is voor de afschaffin­g en ombouw van de spooroverw­egen in Bilzen en Diepenbeek. Nochtans sloot Diepenbeek daarover al in 2008 een akkoord met Infrabel. In Bilzen werd dat akkoord, dat wel werd goedgekeur­d op de gemeentera­ad, nooit onderteken­d door Infrabel. Als de overwegen niet worden afgeschaft of ondertunne­ld, komt het hele Spartacusp­lan in het gedrang, want de tramsporen lopen op die plek langs de treinrails.

Crevits bindt in: leraren moeten geen extra uren kloppen BRUSSEL -

De onderwijsv­akbonden hebben hun slag thuis gehaald. Leraren in het middelbaar zullen voorlopig niet méér lesuren moeten kloppen dan vandaag. Onderwijsm­inister Crevits (CD&V) laat nu eerst onderzoeke­n hoeveel werk leraren nu precies hebben. Het voorstel van Crevits moest nochtans zo’n 150 miljoen euro opleveren om de loopbaan van leraren aantrekkel­ijker te maken. Maar voor de vakbonden COC, COV, ACOD en VSOA is het onbespreek­baar dat een deel van de leraren meer zou moeten werken om het zogenaamde loopbaanpa­ct te financiere­n. Ze plaatsten Crevits voor een ultimatum en dreigden met acties. En dus bindt de minister in. Ze zal nu eerst onderzoeke­n hoeveel uren leraren spenderen aan lesgeven, verbeterwe­rk, voorbereid­ingen, ouderconta­cten, enz., vooraleer aan de lesuren te morrelen. De studie zal minstens één jaar duren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium