Het Belang van Limburg

“45 minuten met auto voor 12,5 kilometer”

Nina Engelen (20): van Alken tot Diepenbeek

- Geert HOUBEN

ALKEN - Nina Engelen heeft dagelijks de keuze: in de file staan en een parkeerpla­ats hebben of geen file maar ook geen parkeerple­k. Een beetje kiezen tussen de pest en cholera. “Je moet om 11 uur eens komen kijken hoe sommige wagens hier geparkeerd staan. Te gek voor woorden.”

Dit academieja­ar pendelt Nina vanuit Alken-centrum over de Expresweg (N80), de Hasseltse Grote Ring en de Universite­itslaan naar de UHasselt in Diepenbeek. “Als ik om 7.50 uur vertrek, sta ik soms in Alken al stil. Tot aan de rotonde bij de Ikea verloopt het verkeer redelijk vlot, maar een keer op de Ring is het een ramp. Met de bus komen, zie ik niet zitten want die stopt zoveel. Soms ga ik met de fiets maar in de winter is daar weinig lol aan.”

Wildparker­en

Aangekomen in Diepenbeek begint de zoektocht naar een parkeerpla­ats. “Als je om 8.30 uur op school moet zijn, heb je nog plaats. Maar een uur later kan je het vergeten. Dus wanneer ik les heb om 10 uur, kom ik soms al om 8.30 uur om zeker te zijn dat ik de auto kwijt kan. Vanaf 11 uur staan de auto’s overal neergepoot. Op het gras, helemaal voor de school, dubbel geparkeerd...”

“In Hasselt, waar ik vorig jaar rechten volgde, was het al niet veel beter. Parkeren is daar te duur en dus zet iedereen de auto op de parking achter de brandweer. Als je dan pech hebt, sta je bijna in Diepenbeek. Jammer dat er nergens plaats is, dat de school niets voorziet of tussenkomt met een soort van voordeelpa­s.”

 ??  ?? Nina Engelen (20) Eerste jaar handelswet­enschappen UHasselt
Nina Engelen (20) Eerste jaar handelswet­enschappen UHasselt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium