Het Belang van Limburg

“Graag nog ronde verder

Trotse Stuivenber­g wijt tegengoal aan vermoeidhe­id

- Roger COX

Het thuisparco­urs van Genk in de Europa League-campagne is niet langer foutloos. Voor de eerste keer dit seizoen konden de Genkies voor eigen publiek niet winnen. Maar geen Limburgse kat die daar achteraf om maalde. Het gelijkspel was de ‘vrienden’ uit Gent gegund. De fierheid om de dik verdiende kwalificat­ie over 180 minuten overheerst­e. “Jammer van die tegengoal”, aldus coach Albert Stuivenber­g. “Maar dit is een historisch moment voor de club. Ik ben trots op deze groep. En als het kan, wil ik graag nog een ronde verder geraken.”

effe

Tandvlees. Het was in de analyse van de Genkse coach een woord dat regelmatig terugkeerd­e. “Natuurlijk had ik ook deze wedstrijd graag gewonnen”, aldus de Genkse trainer. “Maar ik kan de jongens niks verwijten. Dit was onze 51ste match en dat begin je te merken. Onze eerste helft was nog van prima makelij. We zetten goed druk naar voor. De verdiende beloning kwam er met een geweldige goal. Ook nadien konden we nog af en toe dreigen.” Maar dan volgde een terugslag in de tweede helft. Of was het toch verslappin­g omdat de buit binnen was? “In dat laatste geloof ik niet”, schudde Stuivenber­g het hoofd. “Onze start na rust was nog redelijk. Maar dan werd het allemaal minder. De bal vasthouden, aansluiten, dat lukte niet meer. Je zag die vermoeidhe­id ook terug in de hoekschopp­en van Malinovsky­i. Een aantal jongens zitten gewoon op hun tandvlees. Gent, dat ik overigens een compliment moet maken, bleef gaan voor een resultaat en kreeg dat ook. Jammer, maar ook niet meer dan dat.”

Jammer vooral voor Siebe Schrijvers, die in de tweede helft de ondankbare taak kreeg om de rol van de nog niet uitgeziekt­e Pozuelo over te nemen.

“Je hoopt uiteraard om ook met Siebe druk vooruit te zetten. Maar dat team.”

lukte

niet

meer

“Bondscoach­es bellen”

als Hoog tijd voor de Genk-spelers om de batterijen op te laden. Maar of ze daartoe ook de gelegenhei­d zullen krijgen?

“De komende weken zwermen een aantal jongens uit naar hun nationale ploeg. Er zijn er bij die drie interlands moeten afwerken. Alweer een zware belasting. Ik denk dat ik toch al die bondscoach­es eens moet bellen.” Collega Hein Vanhaezebr­ouck Had zich na de heenmatch al verzoend met de Europese uitschakel­ing. Hij kon dus leven met het gelijkspel.

“In de eerste helft werden de afspraken niet nagekomen. Mijn spitsen moesten om beurt terugplooi­en tot bij hun defensieve middenveld­er. Maar dat gebeurde niet. Ik houd niet van alibiverde­digen. Ons laatste half uur was wel goed en op basis daarvan konden we ook aanspraak maken op dat punt. Louis Verstraete, die fantastisc­h inviel, verdient daarvoor alle lof. Hij was de beste Gentenaar. Knap voor een 17-jarige na een moeilijke heenmatch. Ik heb hem in de kleedkamer als voorbeeld gesteld voor de anderen.” Tottenham uitschakel­en en dan stuiten op Genk, smaakte dat toch niet zuur? “Neen”, besloot Hein. “Dit Genk is een stevige ploeg die Europees niet misstaat. Hun middenveld is zeer solide, daardoor kan iemand als Castagne offensief voluit gaan. Dat was een schitteren­de goal. Wij hebben ons doel, overwinter­en, meer dan bereikt.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? De bal vasthouden lukte in de tweede helft niet meer. “Een aantal jongens zaten op hun tandvlees”, verduideli­jkt Stuivenber­g.
Foto JEFFREY GAENS De bal vasthouden lukte in de tweede helft niet meer. “Een aantal jongens zaten op hun tandvlees”, verduideli­jkt Stuivenber­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium