Het Belang van Limburg

“Ajax zou wel leuk zijn”

- Jürgen SCHROOTEN

Het grootste gevaar van KRC Genk kwam gisteren vanop de rechterfla­nk. Jean-Paul Boëtius liet een paar keer z’n technisch vernuft zien, terwijl verdediger Timoty Castagne zijn tweede Europese goal maakte. “Wie we nu willen? Maakt niet uit. Alle tegenstand­ers zijn moeilijk,... maar ook haalbaar”, zeggen ze in koor. Voor Castagne was het zijn tweede doelpunt in Europa. Eerder trof hij al een keertje raak tegen Astra Giurgiu. “Maar dat was een frommelgoa­ltje, deze was veel mooier. Knap uitgespeel­d en dan lekker gekruist binnen”, aldus de Ardenees. “Ja, ik was best tevreden met mijn afwerking, want normaal ben ik daar niet zo’n crack in.” (lacht)

Vandaag wordt er al geloot voor de kwartfinal­es. Een grote vis of een haalbare kaart? “Ik heb eigenlijk geen voorkeur”, zegt Castgne. “In deze fase van de competitie is alles mogelijk. Kijk maar naar AA Gent tegen Tottenham.” Naast die loting heeft Castagne nog iets anders om naar uit te kijken. Vandaag maakt bondcoach Martinez immers zijn selectie voor de wedstrijde­n tegen Griekenlan­d en Rusland bekend. De Spanjaard heeft een back-up voor Meunier nodig. Foket werd al eens opgeroepen. Een Castagne in deze vorm hoeft zeker niet onder te doen voor de Gentenaar. “We hebben een verschille­nde stijl. Ons vergelijke­n heeft dus geen zin”, zegt Castagne. “Maar het zou natuurlijk een hele eer zijn als ik word opgeroepen. Mijn familie hoopt er stiekem ook op.”

Tweede kwartfinal­e

Jean-Paul Boëtius mocht ook terugblikk­en op een meer dan degelijke wedstrijd. Eén minpuntje... “Je hoeft het niet te zeggen, dat wil ik zelf ook wel: ik kon weer niet scoren. Op het einde had ik zelf mijn kans kunnen gaan. Maar ik zat er een beetje door. Daarom heb ik de bal maar aan een frisse jongen gegeven.” (schatert)

De Nederlande­r haalde vorige jaar met Basel al de kwartfinal­e. Maar Sevilla bleek toen te sterk. “Maar dit jaar gaat het wel lukken!”, zegt hij overtuigen­d. En nu Ajax, de aartsrivaa­l van Feyenoord waar jij groot werd? “Dat zou wel leuk zijn, ik ken er nog wel wat volk. Alle namen zijn mooi, moeilijk,… maar ook haalbaar.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium