Het Belang van Limburg

“Everton sterk genoeg om Lukaku te houden”

-

Everton zal Romelu Lukaku deze zomer niet zonder slag of stoot laten vertrekken. Die boodschap gaf Everton-trainer Ronald Koeman gisteren mee op een persconfer­entie. De Nederlande­r gelooft dat de clubleidin­g sterk genoeg is om elk bod op Lukaku te weerstaan. De Rode Duivel weigert in te gaan op een nieuw contractvo­orstel, maar ligt nog tot 2019 vast bij de Noord-Engelse club. “Natuurlijk weet ik dat in het voetbal alles kan, maar je moet finaal toch je contract respectere­n”, zegt Koeman. “Ik denk dat de clubleidin­g financieel sterk genoeg staat om Romelu bij de club te houden.”

De Nederlande­r is “niet blij” met een interview dat Lukaku gaf aan een rist Engelse kranten. Daarin zei hij dat Everton ambitie mist en dat hij een stap hogerop moet zetten om vooruit te gaan. “Natuurlijk ben ik niet blij met dat interview. Het klopt ook niet wat hij zegt: als Everton geen club zou zijn met grote ambities, dan zou ik nooit naar hier zijn gekomen om trainer te worden. Het verschil met vorig seizoen is al heel zichtbaar. Maar we kunnen die kloof met de top niet overbrugge­n in één seizoen.”

Koeman zal Lukaku niet uit het team laten zaterdag tegen Hull. “Daar is geen enkele reden toe. Zijn gedrag — enkele quotes in dat interview niet te na gesproken — is uitstekend. Ik heb al met Rom gepraat vanochtend. Misschien vindt hij het moeilijk om zich op te laden, maar dat is zijn taak als speler: doelpunten maken.”(

 ?? Foto BELGA ?? Ronald Koeman en Romelu Lukaku.
Foto BELGA Ronald Koeman en Romelu Lukaku.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium