Het Belang van Limburg

“Start als medekopman”

Wellens wil zwakke Tirreno doorspoele­n in Primavera

- Rob RODIERS

Bij zijn debuut in 2015 reed Tim Wellens meteen naar een vijftiende plaats op de Via Roma. “Een resultaat dat me nu niet meer interessee­rt. Iemand van de ploeg moet zaterdag minstens op het podium staan. Als ik het niet ben, dan toch Gallopin of Roelandts, die over de beste troeven beschikt”, aldus Tim. Wellens begon het seizoen als een komeet. Na amper acht koersdagen had hij al drie dagzeges op zak. Ook in de Strade Bianche had de uitgeweken Truienaar de benen om te winnen. Uiteindeli­jk moest hij vrede nemen met een knappe derde plaats. In de daaropvolg­ende Tirreno-Adriatico reed hij echter anoniem mee. Eenmaal wist hij mee te glippen in een vroege ontsnappin­g.

“Ik had zelf ook meer verwacht van de Tirreno”, zegt Wellens oprecht. “Anderzijds, het was de eerste keer dat het dit seizoen wat minder liep. Mag het even? In het begin vlotte het nog redelijk maar naarmate we dichter bij de Adriatisch­e kust kwamen, ging het met mijn conditie stelselmat­ig achteruit. Die lange ritten waren duidelijk niet in mijn koude kleren gekropen. Ik ben ook tweemaal tegen het asfalt gegaan. Terwijl ik eigenlijk nooit val. Gelukkig was het telkens zonder erg, ik had zelfs geen schrammetj­e. In de afsluitend­e tijdrit ben ik dan ook niet meer aan de start gekomen. Ik had graag die tien kilometer er nog bij gepakt, maar coach Paul vond het raadzamer dat ik een extra rustdag inbouwde. We zullen morgen zien of hij gelijk had.”

Geen hoofddoel

Wellens is dit jaar de onbetwiste kopman in de formatie van Marc Sergeant, maar in La Primavera moet hij dat privilege delen met twee andere renners. “Ik start inderdaad als medekopman. Jürgen Roelandts, vorig jaar nog derde, beschikt duidelijk over de beste troeven om opnieuw een podiumplaa­ts binnen te rijven voor Lotto Soudal. Tony Gallopin en ik mogen dan weer onze kans gaan op hetzij Cipressa, hetzij de Poggio. Dat is allicht de enige kans waarop we Milaan-Sanremo winnend kunnen afsluiten.” Hoewel La Primavera geen hoofddoel is voor Wellens wil hij toch graag zijn huid duur verkopen langs de Bloemenriv­ièra. “Ik verblijf nu al twee weken in Italië, heb afgezien tijdens de Tirreno: vandaar dat ik zaterdag hoop dat al die inspanning­en niet voor niets zijn geweest. Nog eenmaal alles geven en dan kan de riem er heel even van af. Na een paar daagjes rust begin ik opnieuw op te bouwen naar de Ronde van Baskenland, waar ik ongetwijfe­ld heel hard ga afzien in functie van het voor mij zo belangrijk­e vierluik Brabantse PijlAmstel Gold Race-Waalse PijlLuik-Bastenaken-Luik.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Tim Wellens, hier nog goedgemuts­t tijdens Tirreno-Adriatico.
FOTO BELGA Tim Wellens, hier nog goedgemuts­t tijdens Tirreno-Adriatico.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium