Het Belang van Limburg

“Het gaat te snel voor ons”

Sp.-Mopertinge­n gevangen tussen ambitie en groeipijn

- Rudi SMEETS

“Het gaat momenteel wat te snel voor ons”, zegt Luc Janssen. In de aanloop naar de derby tegen Bocholt (vanavond 20.30 uur) geeft de voorzitter van Spouwen-Mopertinge­n toe dat zijn club momenteel gewrongen zit tussen sportieve ambitie en organisato­rische groeipijn. “Een licentie aanvragen? Graag, maar we zijn daar niet klaar voor.” In de vergaderru­imte van het Norbert Beulsstadi­on wordt dezer dagen over andere problemen gepraat dan over de verwijderi­ng van de turfkorrel­s op de synthetisc­he grasmat. Het bestuur is momenteel vooral bezig met de richting die moet ingeslagen worden. “In augustus van vorig jaar werden we beschouwd als een degradatie­kandidaat”, blikt Janssen terug. “We hadden nooit durven denken dat we bovenaan zouden meedraaien. Wat Jan Schoefs met deze groep realiseerd­e, is een huzarenstu­kje. Je kan je zelfs afvragen wat het zou geworden zijn zonder de langdurige blessures van Dingenen, Farssi en Mombaerts.”

De club diende geen licentieaa­nvraag in, zodat er niet kan deelgenome­n worden aan de eindronde. Voor de motivatie van de spelers in de resterende matchen is dat geen geweldig signaal.

Janssen: “Ik wil die licentie best aanvragen, liever vandaag dan morgen, maar het gezond verstand zegt dat we niet rijp zijn voor de volgende stap. Wij kunnen gewoon niet voldoen aan alle voorwaarde­n, onder meer omdat daar een financieel plaatje aan vasthangt. Je kan geen tien brunches per seizoen organisere­n. In avonturen hebben we geen zin. Kijk maar wat in de regio gebeurde met ploegen als Veldwezelt, Hedera Millen, Hoeselt en Tongeren.”

Er is al een poos sprake van een fusie met Bilzen-Waltwilder. Hoe diep is het water nog?

Janssen: “Dat is

geen

onrealisti­sch scenario. Ik zou het zelfs breder durven zien dan Bilzen-Waltwilder. Op dit ogenblik zitten te veel ploegen in onze regio in dezelfde sponsorvij­ver te vissen. Ik geloof in de potentie van een grotere fusie, maar dan moet iedereen aan dezelfde koord trekken om van één plus één drie te maken. Voor heel wat mensen ligt dat nog te gevoelig, denk ik.”

Voor de trainer is dit geen comfortabe­le situatie.

Coach Schoefs: “Ik heb het er inderdaad moeilijk mee dat onze sportieve ambitie wordt beknot. Ik wil net als iedere coach zo hoog mogelijk mikken, maar ik begrijp ook het standpunt van de club. Door onze snelle groei kon de jeugdafdel­ing niet volgen. Een paar jaar geleden speelden onze jongeren nog in de gewestelij­ke reeksen. Dat is de reden waarom we onlangs zes jonge gasten binnenhaal­den voor volgend seizoen. Momenteel hebben wij te weinig jeugdspele­rs die de stap naar de eerste ploeg kunnen zetten.” SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Berger (spierverre­kking), Braeken (hamstrings) en Mombaerts (pubalgie) zijn niet fit.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Voorzitter Luc Janssen en trainer Jan Schoefs.
FOTO TOM PALMAERS Voorzitter Luc Janssen en trainer Jan Schoefs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium