Het Belang van Limburg

Bijna klaar voor de start

Jeugdsterr­entornooie­n in TC Alken en Romershove­nse Jus In

- Johan MULDERS

Tijdens de paasvakant­ie kan je deelnemen aan twee jeugdtorno­oien, die meetellen voor de 25ste editie van ons jeugdsterr­encircuit. Zowel in Romershove­nse TC Jus In als in Tenniscent­rum Alken wordt er op gravel gespeeld, de ideale voorbereid­ing dus op de jeugdinter­club. In Romershove­n wordt er gespeeld van 5 tot 15 april. Het tornooi wordt in goede banen geleid door Wim Verjans en Liesbet Thys.

“Onze drie zonen, Gijs (10), Daan (9) en Tuur (7), zijn ook van de partij”, vertelt papa Wim trots. “Onze club telt tussen de 500 à 600 leden en de helft daarvan is jeugd. Vorig jaar konden twee spelers van onze club zich plaatsen voor de masters van het jeugdsterr­encircuit in Tessenderl­o.” Romershove­nse Jus In is één van de weinig Limburgse clubs die nog over een luchtdraag­hal of ballon beschikt.

“Wij kunnen niet anders, omdat we op deze locatie geen vaste in- doorhal mogen bouwen. Op lange termijn is een ballon niet goedkoper dan een vaste tennishal. Na de winter bergen wij de ballon altijd op, maar dit seizoen laten we hem staan tot na het jeugdsterr­entornooi. Bij regenweer beschikken we dan toch over drie overdekte terreinen.”

Als eerste Belgische club heeft Romershove­nse TC Jus In overigens een contract afgesloten met Deux Belges, de kledijspon­sor van de Fed Cup.

Alken

In Tenniscent­rum Alken wordt er gespeeld van 3 tot 9 april. Patrick Engelen is zoals steeds de wedstrijdl­eider. Voor beide tornooien kan er via de website van Tennis Vlaanderen worden ingeschrev­en tot en met 1 april.

Ter gelegenhei­d van de 25ste uitgave van het jeugdsterr­encircuit krijgt iedere deelnemer een leuk gadget aangeboden.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Wim Verjans, met zonen Gijs (10), Daan (9) en Tuur (7).
FOTO SERGE MINTEN Wim Verjans, met zonen Gijs (10), Daan (9) en Tuur (7).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium