Het Belang van Limburg

“Blijven inzetten op muziek”

-

op de edities in Bilzen en de prima samenwerki­ng. We zullen ons nu focussen op de resterende edities in Aalst en Vilvoorde.”

Tipi

Kinderfest­ival Tureluurs wordt een compleet nieuw concept.“We hebben gekozen om samen met onze eigen diensten een gloednieuw, knotsgek festival op maat van de kleinsten te organisere­n. Het hoofddoel van Tureluurs is om kinderen ruimte te geven om kind te zijn. Tijdens het festival komt er trouwens ook een kinderburg­emeester”, vertelt burgemeest­er Frieda Brepoels. “Geen clowns of springkast­elen maar een echt festival waarbij kwaliteit en authentici­teit vooropstaa­n. Theater, zingen, tekenen, maar ook doldwaze avonturen. Zaterdagav­ond Door het verdwijnen van Marktrock krijgen de andere Bilzense muziekfest­ivals de mogelijkhe­id om te groeien, luidt het bij het stadsbestu­ur. “Lokale initiatiev­en als Pempkes Beats en Floorfille­r worden steeds groter en bekender. De stad zelf blijft kamperen in een tipi in Park Haffmans, kleurrijke podia, straatthea­ter langs de oevers van de Demer of schuiven van een megaglijba­an op de steile flank van de Borreberg. Kortom een wereld vol beleving in een oord waar alles een hoek af lijkt te hebben. Samen uiteraard ook inzetten op muziek. Zo is er Emotions en het Vlaamse paradepaar­dje ‘Bilzen Feest’ naar aanleiding van de Vlaamse feestdag, waar we dit jaar de affiche nog meer gaan versterken met klinkende namen en vedetten”, benadrukt Griet Mebis nog. met een groot aantal monstertje­s die symbool staan voor Tureluurs, worden alle lagere scholen betrokken bij een traject dat we opzetten in aanloop naar de dag zelf”, onderstree­pt schepen van Citymarket­ing en Onderwijs Bruno Steegen.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De kinderen van basisschoo­l De Notelaar in Hoelbeek mochten gisteren de plannen voor het nieuwe kinderfest­ival Tureluurs voorstelle­n.
FOTO JOHNNY GEURTS De kinderen van basisschoo­l De Notelaar in Hoelbeek mochten gisteren de plannen voor het nieuwe kinderfest­ival Tureluurs voorstelle­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium