Het Belang van Limburg

Bekende ‘treitervlo­gger’ Boef stelt plaat voor in Hasseltse club

-

Hij haalt 150 miljoen views op YouTube, en veroorzaak­te met enkele filmpjes vorig jaar heel wat ophef bij onze Noorderbur­en. Maar vanavond stelt Boef - de artiestenn­aam van de Nederlands­e vlogger en rapper Sofiane Boussaadia (24) - zijn vandaag verschenen debuutplaa­t voor in de Hasseltse discotheek Universal.

De in Frankrijk geboren Boussaadia, die van Algerijnse origine is, haalde op YouTube al zo’n 150 miljoen views met zijn vlogs, waarin hij zijn leven toont. Hij is dan ook razend populair bij 15en 16-jarigen, al raken die niet binnen vanavond. “We krijgen zelfs aanvragen van moeders die willen meekomen zodat hun zoon Boef aan het werk kan zien”, zegt uitbater Wouter Proesmans. “Voor alle duidelijkh­eid: Boef geeft hier geen optreden, maar verschijnt in de Universal in het kader van een typische discotheek­avond. Wie jonger is dan 18, komt niet binnen.” Om de verwachte toestroom in te dijken, is het veiligheid­steam alvast uitgebreid. “We merken aan het hoge aantal reservatie­s van tafels dat hij populair is. Daarom hebben we ook geen tickets op voorhand verkocht: wij op tijd is, kan binnen.”

Geen problemen

Met enkele van zijn vlogs veroorzaak­te de Tilburger ophef in Nederland. In september vorig jaar werd hij opgepakt voor provocatie nadat een ruzie met een rivalisere­nde rapper escaleerde. Zo’n honderd jongeren trokken toen door de straten van Tilburg, gewapend met stokken en staven. Boussaadia werd meerdere dagen vastgehoud­en. Hij kreeg het etiket van ‘treitervlo­gger’, rvlogger’, een een vlogger vlogger die die de de ordedienst­en zou zou uitdagen. uitdagen.

Bij Universal verwachten verwachten ze ze echter echter geen geen problemen. “Hij Hij is is een een typische typische jongen jongen van van de straat, zoals ls je je er er wel wel meer hebt in de e Nederlands­e Nederopsce­ne. hiphopscen­e. Daar komt al al snel snel stoere praat bijbij kijken, kijmeer maar meer niet. Bovendien ndien zijn er nog nooitooit problemen geweest getref.” op optredens van Boef.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium