Het Belang van Limburg

“Stef Peeters? Daar praat ik niet over”

-

KV Oostende heeft het verlies in de bekerfinal­e verteerd en gaat nu resoluut voor een Europees ticket. Als dat lukt, zouden Rozehnal en Dimata misschien toch blijven. En hoe zit dat nu met STVV’er Stef Peeters, manager Luc Devroe? Oostende zat onder spanning na de verloren bekerfinal­e. Ovono was ontgoochel­d omdat hij niet zijn beloofde plaats op de bank had gekregen. Canesin was van een basisplaat­s uitgegaan maar miste als invaller zijn penalty. El Ghanassy was ook niet blij met zijn bankzitter­sstatuut.

Het was goed dat KVO daarna op teambuildi­ng ging naar Durbuy. Vanaf vrijdag mochten vrouwen en kinderen zich bij de spelers voegen. “Tijdens de stage zei onze voorzitter dat er niet meer over die finale mocht gesproken worden”, aldus Luc Devroe. “Achteraf verklaarde­n Proto en Siani dat het hun beste oefenkamp ooit was.” Of Oostende Europa in mag, zal afhangen van de sterkte van de bank. Geven Canesin en El Ghanassy het volle pond als ze pas in minuut 80 mogen invallen? Schikt Dutoit zich in zijn rol van invallersd­oelman? “Nu we in Play-off 1 zitten wil iedereen iets meer. Als we een Europees ticket halen, spreken we van een geslaagd seizoen. Anders zal het gewoon goed zijn.”

Als Oostende die Europa League haalt, stijgt het budget naar 25 miljoen en kan bijvoorbee­ld Rozehnal misschien wel blijven. Al zijn er met Lombaerts straks vijf centrale verdediger­s. Het zou ook betekenen dat KVO zich nog zal versterken. De namen van Stef Peeters (STVV) en Abdoulay Diaby (Club) vielen al. “Op Peeters ga ik niet in. En Diaby? Denk eens na: Club Brugge weigerde vorige zomer nog een topbedrag voor Diaby. Maar misschien kunnen we dan onze topschutte­r Dimata houden?”

CHARLEROI - OOSTENDE

 ?? FOTO BELGA ?? Manager Luc Devroe met voorzitter Marc Coucke.
FOTO BELGA Manager Luc Devroe met voorzitter Marc Coucke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium