Het Belang van Limburg

“We hebben onze job niet goed gedaan”

Voor Standard staat play-off 2 in teken van eerherstel

- Bob FAESEN

Ondanks een tweede veroordeli­ng tot PO2 op rij blijft Europees voetbal de doelstelli­ng in Luik. Eerste horde is Lierse, maar de grootste tegenstand­er van Standard in de laatste maanden is de ploeg zelf. “De kwaliteit is er, nu het vertrouwen nog.” Jawel, trainer Aleksandar Jankovic denkt dat hij zijn Rouches warm kan maken voor play-off 2. “Deze groep wil winnen”, zegt de Serviër. “We waren na de winterstop het evenwicht kwijt, maar in de oefenmatch­en tegen Luxemburg (0-1-winst, nvdr.) en Metz (2-2, nvdr.) zag ik een solide ploeg die hard werkt met discipline en organisati­e.”

Om een Europees ticket te halen, moet Standard wel nog eens wedstrijde­n zien te winnen. Probleem is dat het dit kalenderja­ar slechts één keer is gelukt. ”Er is geen geheim om ons weer aan het winnen te krijgen”, weet Jankovic. “Het vreet aan je vertrouwen, maar ik weet

LIERSE - STANDARD dat de kwaliteit aanwezig is. We hebben tegen vier van de acht kwartfinal­isten van de Europa League gespeeld dit seizoen. Zowel tegen Anderlecht, Genk, Ajax als Celta de Vigo deden we niet onder. Het toont aan dat deze groep mogelijkhe­den heeft. We moeten alleen regelmatig­er worden. De sleutel daarvoor ligt in onze kleedkamer. In mentalitei­t en tactische discipline.”

Scholz niet voor tv

Ook aanvoerder Alexander Scholz (24) snakt naar een overwinnin­g. “Die stress is nog altijd aanwezig in de groep. De enige manier om ze te doen verdwijnen is door te winnen. Dat zal alles beter maken. We zitten vol met revanchege­voelens. We weten dat we dit seizoen onze job niet goed hebben gedaan. Vooral de laatste maanden lieten we het afweten. Gelukkig is het systeem in België zo dat je je nog kunt herpakken. De meeste jongens hebben van Europees voetbal geproefd en willen dat opnieuw meemaken. De motivatie is er en er bestaat geen twijfel dat iedereen wil winnen”, aldus de Deense verdediger, die overigens niet aan de tv gekluister­d zit voor PO1. “Zelfs al zaten wij erin, zou ik niet kijken. Ik zit ook met een bitter gevoel en dat zal niet verdwijnen door die wedstrijde­n te volgen.”

UNION - KV MECHELEN

 ?? FOTO BELGA ?? Scholz bevestigt: “Er heerst nog altijd stress in de groep.”
FOTO BELGA Scholz bevestigt: “Er heerst nog altijd stress in de groep.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium