Het Belang van Limburg

“Zelfde ritme terugvinde­n”

- Lars AUSSEMS

Een mooie Europese campagne is al een feit, maar enkel winst van play-off 2 en een nieuw Europees ticket kunnen het Genkse seizoen redden. “Hopelijk kunnen we zaterdagav­ond het ritme van voor de onderbreki­ng opnieuw oppikken”, aldus coach Stuivenber­g. “Er valt nog veel te winnen voor ons”, vertelt Albert Stuivenber­g op de vooravond van de match tegen Lokeren. Positief blijven in een weinig aantrekkel­ijke poule is inderdaad de beste optie. Te beginnen met een goede start, zaterdag tegen zwart beest Lokeren. “In de laatste 5 thuismatch­en tegen hen behaalde Genk slechts één punt. Dat verrast me. Dit is de ideale match om die statistiek­en om te buigen. Al zal het niet vanzelfspr­ekend gaan. Elke ploeg zal willen winnen tegen de favoriet, al is het maar voor het prestige. Ook Lokeren. In haar laatste wedstrijde­n was het verdedigen­d sterk en was het rendement tegen ploegen uit de top zes goed. We moeten zeker oppassen voor hun spelhervat­tingen en snelle counters. Ze scoren dan wel moeilijk (Lokeren scoorde 24 keer, het minste dit seizoen, nvdr.), maar één doelpunt kan genoeg zijn. Dat toonden ze ook in Brugge. De eerste uitdaging is dus vooral het terugvinde­n van ons niveau van voor de onderbreki­ng. Toen zaten we in de flow. We moeten ook nu een snelle, agressieve start nemen.” Genk trainde de afgelopen weken met een beperkte groep wegens interlandv­erplichtin­gen. “Enkele jongens kwamen in een andere omgeving terecht, wat niet slecht hoeft te zijn. Anderzijds waren de spelers slechts twee dagen opnieuw samen. Iedereen is wel fit. Al staat fitheid natuurlijk niet garant voor frisheid. Dat wordt afwachten. De groep is alvast gebrand op een sterke start in playoff 2 en een mooie verderzett­ing in Europa. Ze beseffen dat het een unieke kans is. We staan nog voor een zwaar programma, maar zijn vastberade­n er nog iets moois van te maken. We eindigen dit seizoen minimaal ergens rond de 65 matchen. Onze ambitie is altijd om het maximum te geven.”

 ?? FOTO BELGA ?? Sander Berge (13) met Noorwegen aan het werk tegen Noord-Ierland. “Die invalbeurt was een droom die uitkwam.”
FOTO BELGA Sander Berge (13) met Noorwegen aan het werk tegen Noord-Ierland. “Die invalbeurt was een droom die uitkwam.”
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Albert Stuivenber­g.
FOTO PHOTO NEWS Albert Stuivenber­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium