Het Belang van Limburg

“Laten zien dat ik de nummer 1 ben”

-

Er komt stilaan een einde aan de lijdensweg van Davino Verhulst (29). De Lokerse doelman staat tegen Genk voor het eerst sinds 21 augustus 2016 nog eens aan de aftrap bij Lokeren. “Eindelijk”, zucht hij. “Het seizoen heeft lang geduurd.” De doelman begon het seizoen als titularis maar na een povere 3 op 12 werd hij door Georges Leekens geslachtof­ferd. Die beslissing valt nog steeds niet in goede aarde bij de doelman. “De keuze van Leekens was een persoonlij­ke beslissing, geen sportieve”, sneert hij. “Iedereen weet dat ik op privévlak een zwaar jaar achter de rug heb (zijn dochtertje had een tumor, nvdr.) en toen viel mijn enige uitlaatkle­p ook nog weg. Een deftige uitleg heb ik nooit gekregen. Toen ik de trainer een paar weken later aansprak, antwoordde Leekens doodleuk: ‘Ik zit met de twee beste keepers van België’. Zeg dan toch gewoon eerlijk waar het op staat.”

Ook na

de

trainerswi­ssel

bleef Verhulst aan de bank gekluister­d. “Ik begrijp Runar Kristinsso­n”, stelt hij. “Ik verwijt hem niets. Hij heeft zijn taak gedaan en een blok gevormd. Jammer genoeg was dat zonder mij.”

Beter met de jaren

Maar er komt stilaan licht aan het eind van de tunnel. Verhulst start tegen zijn ex-club Genk. “Ik had het niet verwacht, wel gehoopt. Ik wil sterke play-off 2 spelen. Mezelf in de picture zetten. Laten zien dat ik het verdien, simpel. Mijn prioriteit­en liggen nog altijd in Lokeren. Ik voel me nog altijd de nummer 1. Persoonlij­k heb ik het hier erg naar de zin. Ze zeggen altijd dat een keeper beter wordt met de jaren. Wel, ik zie me hier nog een paar jaar in doel staan.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Davino Verhulst.
FOTO PHOTO NEWS Davino Verhulst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium