Het Belang van Limburg

“Eerste positie blijft van ons”

Martijn Colson hoopt fit te zijn tegen ex-ploeg

- Leo PEETERS

Vanavond hoopt Noliko Maaseik zijn leiderspla­ats in de vijfde play-off schitteren­d te verdedigen tegen naaste achtervolg­er VCL Aalst. Geen makke lammetjes, die Aalstenare­n. Dat beseft Lommelaar Martijn Colson al te best. “Ik heb zorgen. Hopelijk kan ik spelen tegen mijn ex-ploeg, maar dan moet de pijn in mijn knie vermindere­n.” Op 8 april verjaart Martijn Colson: 23 lentes jong. “Ik wil op die dag nog leider te zijn”, aldus de middenman, op de sukkel met de patellapee­s in de rechterkni­e. “In dit gevecht van één tegen twee verwacht ik een intense sfeer.” Gekleurd door de rivaliteit van Frank Depestele - 39 - tegen leeftijdsg­enoot Wout Wijsmans: boezemvrie­nden forever.”

Colson: “Wout is een fenomeen. Maar ik vind het te kort door de bocht dat hij alleen punten pakte in Roeselare en tegen Antwerpen. En natuurlijk is er Frank Depestele. Hij leest het spel perfect. In moeilijke situaties brengt hij toch een uitstekend­e pass. Er zijn weinig spelverdel­ers die consequent uitvoeren wat de coach opdraagt. Toch verkaste ik naar Maaseik: sportief en logistiek een stapje hoger, present ook in de Champions League.”

Verschille­nde stijl

Na zijn vertrek is Asse-Lennik van naam veranderd en verhuisd naar Aalst. Vader Walter Colson leidde die operatie als general manager in goede banen. “Klopt. Het is zwaar geweest. Maar de kinderziek­tes zijn opgelost. Vrij snel werd vooruitgan­g geboekt. Zo moet Roeselare vrezen voor de finales. Nog meer als Tuerlinckx (knie), Orczyk (buikspiere­n) en Verhannema­n (kuitblessu­re) niet snel fit zijn.” Maaseik-VCL Aalst is een knaller tussen twee topcoaches. “Ja, Aalst is als enige ongeslagen in de playoffs. Een fameuze referentie voor Johan Devoghel. Hij pakte de tiebreak tegen Roeselare, wij verloren die vijfsetter in Schierveld­e. Johan verschijnt met een uitgekiend tactisch plan aan de opslag. Zo ken ik hem. Bij ons is Castellani een people manager, een uitmuntend­e psycholoog die de opperbeste motivatie opwekt. Het zijn twee verschille­nde stijlen.”

Nog te vroeg

Maaseik moet thuis winnen. Vergeet anders de titelfinal­es? “Ja, dat staat buiten kijf. Winst is een must. Er wacht ons een lastig tweede PO-luik, want er zijn drie kandidaten voor twee finaletick­ets. Maar het is te vroeg. Ons niveau moet straks tien procent omhoog tegen Parkinson, Staszewski, Walker en Laane. Heel Maaseik wil naar de finale. Het is aan ons om die te verdienen. Er spelen nog andere dingen in mijn leven. Ik hoop ik dat mijn broer Jonas met Amigos Zoersel het behoud versiert via de play-downs. En ik gun mijn Duffelse vriendin Bente Daniëls, prof bij Charleroi in de vrouwen Liga A, graag een Europees ticket.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Martijn Colson is onzeker voor de topper tegen zijn ex-ploeg
FOTO DICK DEMEY Martijn Colson is onzeker voor de topper tegen zijn ex-ploeg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium