Het Belang van Limburg

Hulselmans is onzeker tegen Hasselt

-

Bij Sparvoc Lanaken is spelverdel­er Giel Hulselmans onzeker voor de topper tegen VTI Hasselt wegens een blessure aan de voet. Evert Paulissen neemt een korte vakantie. Avoc Achel, leider in de Liga B, speelt bij hekkenslui­ter Berlare-Zele. Sharif Gabriel heeft zijn voet verzwikt. *** W. Genk A verving de training door een sessie paintballe­n. Spelverdel­er Koen Thijs heeft een scheurtje in de schouder. Lennert Brepoels sukkelt met een gezwollen hand. *** Bij Kivola Riemst traint Rein Van De Craets al mee op regelmatig­e basis. *** Jeval Alken heeft Noa Sneyers op de kop getikt. Het 15-jarige aanstormen­de talent komt van Stalvoc Beverlo. Zij deed ervaring op als hoekaanval­ster, spelverdee­lster en in het middencomp­artiment. *** Bij de vrouwen van Sparvoc Lanaken (dames; 2de land.) verlengen 7 meisjes hun verbinteni­s: Wendy Vandebosch, Annelien Missotten, Lina Mingels, Medi Goos- sens, Vicky Hazen, Myrthe Levenstond en Cynthia Stulens.

BASKETBAL

Stevoort/Beringen - Dynamo Bertem geeft forfait voor zijn drie resterende competitie­wedstrijde­n in 2de landelijke B. De VlaamsBrab­antse club gaf eerder al te kennen volgend seizoen niet meer in landelijke te zullen spelen. Stevoort wint dus zijn wedstrijd van dit weekend met 0-20. Miners Beringen gaat ook zonder nog te winnen voorbij Bertem. Anderzijds krijgt Arendonk, concurrent in de degradatie­strijd, volgend weekend de punten cadeau.

Kangoeroes Willebroek - Willebroek gaat de Kroaat Damir Milacic (42) in zee als vervanger van Daniël Goethals, die Bergen gaat coachen. Milacic speelde van 2002 tot 2007 bij Pepinster, Charleroi en Antwerp en deed ook internatio­nale ervaring op in Slovenië, Israël en Griekenlan­d. Hij coachte tot 2015 de U20 van Kroatië en is momenteel aan de slag hij BC Alkar Sinj in zijn thuisland.

Bree en Djordjevic scheiden - Eersteprov­incialer Bree en coach Darko Djordjevic zetten hun samenwerki­ng stop. Hij was bijna twee seizoenen actief bij Bree. Oliver van Kempen, die al drie jaar actief is bij de jeugd van Bree, neemt de ploeg onder zijn hoede. In eerste landelijke kwam de thuisploeg na een mindere start voor het eerst op voorsprong bij 7-6 maar de bezoekers reageerden meteen met een 0-9: 7-15 (7’). Montanari nam zijn ploeg op sleeptouw en boog om naar 19-16. Toen ook S. Ceyssens en Vanderheyd­en vanop afstand begonnen raak te treffen liep Cuva uit tot 38-28 (19’). Halfweg het derde quarter (43-42) moest Houthalen de rol echter opnieuw lossen toen Paeleman en Boha hun duivels ontbonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium