Het Belang van Limburg

“Bij winst bijna zeker van finale”

Belgische titel kan seizoen van Tongeren en Hasselt redden

- Ivo KWANTEN

Dé blikvanger op de derde speeldag van de play-offs is zonder enige twijfel de derby tussen Callant Tongeren en Hubo Initia Hasselt. De Zuid-Limburgers nemen met een overwinnin­g een optie op een plaats in de finale van de play-offs. Maar ook Initia heeft met het oog op deelname aan de finale de punten meer dan nodig. “Klopt helemaal maar op onze medewerkin­g moeten ze niet rekenen”, vertelt Martijn Meijer van Tongeren. “Initia en Tongeren konden in de final four van de BeNeleague niet overtuigen en zagen vroegtijdi­g een einde komen aan het bekeravont­uur. De Belgische titel pakken kan het seizoen van deze twee ambitieuze clubs redden. De kaarten van Tongeren zijn net iets gunstiger. Bij winst zetten we Hasselt op vijf punten. Met nog drie wedstrijde­n op de teller moet er al veel gebeuren om ons uit de finale te houden.”

Klachten verworpen

Voorzitter Luc Tack werd maandag in Vilvoorde ontboden om de klacht toe te lichten die de club ingediend had naar aanleiding van een afgekeurd doelpunt tegen Bocholt. Terwijl de delegatie van Bocholt vroeg op avond mocht vertrekken, moest Tack nog even nablijven. Reden was een klacht die Visé indiende betreffend­e een scheidsrec­hterlijke beslissing in de wedstrijd Visé-Tongeren. Beide klachten werden verworpen en de uitslagen van Tongeren-Bocholt (30-31) en Visé-Tongeren (27-28) werden behouden. “Normaal dat alle ploegen het onderste uit de kast halen met het oog op het behalen van de Belgische titel”, gaat de 25-jarige Meijer verder. “In beide wedstrijde­n stond er na een uur handballen een verschil van één doelpunt op het scorebord. Die foute beslissing had dus wel degelijk invloed op het resultaat maar ik kan me vinden in de beslissing­en van de commissie. De kalender zit al overvol. Met het ergens midweek herspelen van de wedstrijde­n is niemand gebaat.”

Niet voltallig

T1 Maurice Canton kon dit seizoen nooit beschikken over zijn volledige spelersker­n en ook voor de topper tegen Hasselt haken een aantal jongens af.

Meijer: “Arber Qerimi terug in de wedstrijdk­ern, maar Kai Feldmann en Adam Barnyak hebben zich in de ziekenboeg gemeld. In vergelijki­ng met een team als Bocholt zitten we vrij krap wat wisselmoge­lijkheden betreft maar dat mag geen probleem zijn. Ook in de BeNeleague werden we met blessurela­st geconfront­eerd en sloten we toch af op de eerste plaats.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Martijn Meijer: “De kaarten van Tongeren zijn gunstiger.”
FOTO TOM PALMAERS Martijn Meijer: “De kaarten van Tongeren zijn gunstiger.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium