Het Belang van Limburg

“Getennist tot ik 12 jaar was”

LIMBURG UNITED KREEG DEZE WEEK TRAINING VAN KIM CLIJSTERS

- Johnny PEETERS

De spelers en coaches van Hubo Limburg United gingen deze week op teambuildi­ng als voorbereid­ing op de wedstrijd van zondag in Brussel. Ze kregen tennisles aan de Kim Clijsters Academy. Jordan Swing had de snelste opslag met 169 km/u, maar Luikenaar Brieuc Lemaire kon het beste overweg met de racket. “Ik heb er echt van genoten”, vertelde de Luikenaar na afloop. “Het deed me denken aan mijn kindertijd want tot ik 12 jaar heb ik zelf tennis gespeeld”, aldus Lemaire. “Pas daarna begon ik te basketten. Een ongeloofli­jke ervaring als je dan tegenover Kim Clijsters op het veld mag staan. Weinig mensen kunnen dit meemaken. Wie de beste tennisser van onze ploeg was? Ik natuurlijk (lacht). Maar Ben Simons en Jordan Swing konden er ook aardig wat van. Voor de anderen was het de allereerst­e keer dat ze een racket vast hadden. En de coach die telt natuurlijk niet mee want die zal wel privélesse­n van Kim gekregen hebben (lacht). Tegen Jordan heb ik enkele spelletjes gespeeld, maar Ben durfde het niet opnemen tegen mij.”

Gebroken rib

Ondanks dat hij drie weken geleden een gebroken rib opliep in Aalst, miste Lemaire slechts één wedstrijd. “Dat was toch vrij ambetant en ik heb nog altijd wat pijn”, geeft de 24-jarige Luikenaar toe. “De wedstrijd op Willebroek was heel belangrijk. Daarom heb ik toch meegespeel­d, ook al had ik geen akkoord van de medische staf. Tegen Bergen heb ik opnieuw geprobeerd, maar toen lukte het niet om de match uit te spelen. Pas deze donderdag heb ik voor het eerst voluit kunnen trainen.”

Moeilijke verplaatsi­ng

“Brussels is een van de moeilijkst­e verplaatsi­ngen”, is Lemaire op zijn hoede. “Dat het zondagnami­ddag valt, is nog specialer want dat is normaal onze rustdag. Onder de ring staat Brussels sterk met Ubel en Simmons, maar ze hebben ook enkele goede shotters en verdediger­s. Wij zullen zoveel mogelijk halfcourt moeten spelen zodat we ze geen snelle shotpoging cadeau geven. Als we winnen, hebben we nog steeds kans om die derde plaats te pakken. Zelf had ik gehoopt nog iets meer te kunnen bijdragen aan de ploeg, maar de rol die de coach mij geeft probeer ik maximum in te vullen. Mentaal gaat het beter want ik probeer meer mijn verantwoor­delijkheid te nemen. Daarom viel die blessure op een minder goed moment, maar in het hoofd ben ik nog altijd sterk om het seizoen goed te eindigen en de play-offs aan te vangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium