Het Belang van Limburg

“Ik ben een echte Hadesman”

Limburger Alexander Maes gemotiveer­d voor de trip naar Hasselt

- Frederik BAETEN

Sporting maakt zich op voor de komst van leider Beerschot-Wilrijk, de titelfavor­iet in de eerste amateurlig­a. Twee Limburgers in de voorlopige kern van trainer Brys: Alexander Maes en Bjorn Ruytinx. De eerste is een certitude bij de ratten, de tweede haalt nog maar zelden de wedstrijdk­ern. Voor Maes (25) raakt de trip naar Limburg echter geen gevoelige snaar. “Zeker een match op Sporting niet. Iedereen weet dat ik een Hadesman ben.”

Kunnen jullie de focus nog houden nu de promotie naar 1B zo goed als binnen is? Alexander Maes fronst de wenkbrauwe­n en lacht als hij onze eerste vraag hoort. Maes:“Wees maar zeer zeker. En zo zien wij het helemaal niet hoor. Wij kijken op dit moment enkel naar de voorsprong op nummer twee Dessel en die is na halvering van de punten slechts vijf punten. Je zal ons niet op enige verslappin­g kunnen betrappen. De spelers houden elkaar ook scherp.”

Beerschot telt op dit moment tien punten voorsprong op eerste achtervolg­er Dessel en die punten worden bij de start van de playoffs gehalveerd. Dessel mag deelnemen aan de play-offs maar kan echter niet promoveren wegens geen licentie voor 1B. Enkel nummer drie Virton heeft een licentie voor 1B aangevraag­d maar Virton telt op dit moment 18 punten (9 dus bij de start van de eindronde) achterstan­d op Beerschot. Met andere woorden: Beerschot moet al een heel zware terugval krijgen om deze riante voorsprong nog over boord te gooien. Over terug naar Maes die er alles aan doet om Hasselt niet te onderschat­ten. Nochtans lijkt Sporting op dit moment niet in grootse vorm na de nederlagen in Dessel en vooral Virton? Maes: “Als je er zes in het mandje krijgt in Virton, mag je er zeker van zijn dat zij gebrand zijn op revanche. Zo steek ik toch in elkaar.”

Messoudi-Losada-Maes

Maes tekende onlangs nog een contractve­rlenging op het Kiel. Voor één seizoen plus optie op een tweede seizoen? Maes: “Van beide kanten was er veel vertrouwen. Hopelijk spelen we volgend jaar in 1B. Iedereen binnen de club beseft wel dat het daar wellicht niet meer zo’n vaart zal lopen als de voorbije seizoenen. Wat dat betreft kregen we al een goed voorsmaakj­e in de bekerwedst­rijd tegen Cercle Brugge. Al blijft de grote ambitie voor Beerschot-Wilrijk natuurlijk wel eerste klasse.” Voor het zover is mag Maes nog een laatste keer zijn dribbelkun­stjes vertonen in het Stedelijk Sportstadi­on. Maes: “Ik speel meestal van op de rechterfla­nk. Losada op de 10 en Messoudi op links. Dat bolt lekker.” De Hasseltse verdediger­s mogen beginnen te zweten… Ruytinx moet deze zomer op zoek naar nieuwe club Bjorn Ruytinx (36) en Beerschot-Wilrijk kwamen gisteren overeen om hun contract per 30 juni 2017 te verbreken. “De 36-jarige aanvaller, die volgens eigen zeggen nog geen verbinteni­s heeft met een andere club, krijgt daardoor nu de vrijheid om op zoek te gaan naar andere werkgever”, klinkt het op de clubwebsit­e.

 ?? FOTO TGV ?? Alexander Maes (r), hier in actie tegen ASV Geel eerder dit seizoen.
FOTO TGV Alexander Maes (r), hier in actie tegen ASV Geel eerder dit seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium