Het Belang van Limburg

“Ik ben volwassene­r geworden”

Marijn Convents wil THES naar derde promotie op rij dribbelen

- Kristof JACOBS

Convents is bezig aan een sterk seizoen. In de eerste maanden speelde hij alles kapot en na een kleine dip staat de flankaanva­ller er weer helemaal om zijn ploeg in de laatste rechte lijn naar de titel te loodsen. Vorig weekend toonde hij zijn waarde nog tegen Spouwen-Mopertinge­n, toen hij de match met een scherpe invalbeurt na de rust helemaal deed kantelen. “Ik ben tevreden over mijn seizoen”, zegt de 24-jarige Diestenaar, die in zijn jeugd nog bij Westerlo en OHL voetbalde. “Ik ben vooral een completere voetballer geworden. De techniek en de actie had ik al wel, van kindsbeen af. Ik was altijd met de bal bezig. Maar Vrancken heeft daar mentalitei­t en werkkracht aan toegevoegd. Waar ik mijn verdedigen­de taken vroeger vergat, maak ik nu wél die extra meters die belangrijk zijn voor de ploeg. Ik ben dit seizoen écht volwassene­r geworden. Dat ik tegen Spouwen verrassend op de bank zat? Dat had ik niet verwacht, maar de trainer heeft me uitgelegd dat het niet aan mijn prestaties lag en wel aan de tactiek waarvoor hij koos. Maar het heeft me wél geprikkeld. En dan is het leuk dat je eerste actie een strafschop oplevert. Maar het blijft een zege van de hele ploeg.”

Tita Tovenaar

Convents is de chouchou van de Looise fans en zijn onnavolgba­re dribbels leverden hem de bijnaam Tita Tovenaar op. “Zo noemen ze me al sinds mijn eerste jaar bij de club”, lacht de LO-leraar, die ook techniektr­aining geeft aan de THES-middenbouw. “Ze kunnen mijn technische kwaliteite­n blijkbaar appreciëre­n. Als ze die bijnaam scanderen geeft dat wel een goed gevoel. Ik besef wel dat ik vrij populair ben, maar dat komt ook omdat ik sociaal ben. De mensen komen naar ons kijken, dan moeten we er naast het veld ook respect voor hebben en er een praatje mee slaan. Niet alle spelers doen dat, maar ik heb dat vanaf het begin gedaan. Op zich was het niet moeilijk om contact te leggen met de supporters, want door de goede resultaten was het hier altijd een feest en dronken we na de match iets met hen. Ik heb me mijn overgang naar THES drie jaar geleden nog niet beklaagd. Ik voel me hier geen passant, ik ben een deel van de club geworden. Daarom dat ik ook bijgeteken­d hebt.”

Revanche

Samen met Appeltans, Van Tilburg en Moutawakil kan Convents zijn derde promotie op rij vieren met THES. Als ze de verplaatsi­ng naar Rupel Boom tot een goed einde brengen, kan de titel hen met nog drie matchen op de teller moeilijk ontglippen. “Maar het is een sterke ploeg, die hier met 1-4 kwam winnen. We werden toen helemaal overlopen, we zijn dus gewaarschu­wd. Maar we willen natuurlijk revanche nemen. Als we verliezen en Berchem wint, dan komen ze op een punt en wordt het nog heel spannend. En zelfs als we zelf winnen, is het nog niet gedaan. In voetbal kan alles, he. Maar àls we die derde promotie op rij pakken, dan staat het kot hier op zijn kop.”( lacht)

THES: Moutawakil en Van Tilburg zijn geschorst, Battista is geblesseer­d. (kj)

DE KERN: Ghijsens, Forier, Willems, Kardes, Van Oudenhove, Stefani, Brulmans, Convents, Bennassar, Anab, Vanwelkenh­uysen, Meynen, Reynders, Vandebroek, Clerckx.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Met de verplaatsi­ng naar Rupel Boom krijgt THES een heel lastige klus voorgescho­teld in de laatste rechte lijn richting derde promotie op rij. De leider mist maar liefst drie vaste waarden, maar kan wél rekenen op een gretige Marijn Convents. “Zelfs...
FOTO RAYMOND LEMMENS Met de verplaatsi­ng naar Rupel Boom krijgt THES een heel lastige klus voorgescho­teld in de laatste rechte lijn richting derde promotie op rij. De leider mist maar liefst drie vaste waarden, maar kan wél rekenen op een gretige Marijn Convents. “Zelfs...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium