Het Belang van Limburg

“Ik scoor tegen Eppegem”

Fatih Calgan wil Helson naar het behoud schieten

- Dirk VUERSTAEK

Helson startte verrassend erg sterk aan het seizoen, maar de promovendu­s kon een zware terugval niet vermijden. Vooral het gebrek aan scorend vermogen brak het team van coach Geert Persoons meermaals zwaar op. “Maar tegen Eppegem zal ik scoren”, klinkt aanvaller Fatih Calgan strijdvaar­dig.

Helson beschikte dit seizoen niet altijd over een diepe spits. Silvio Deraeve raakte niet verlost van zijn slepende blessure, terwijl Marijn Steurs niet wist door te breken. En dus mogen middenveld­ers Abder Ziriouhi en Fatih Calgan (foto) al een tijdje in het centrum van de aanval postvatten. “Ach, we hebben nu eenmaal een kleine kern”, geeft die laatste toe. “Maar in die kern zitten heel wat goede voetballer­s die het een tegenstand­er altijd moeilijk kunnen maken. En dat is belangrijk als we aan het einde van het seizoen eventueel nog een testmatch om het behoud moeten spelen. Daarom geloof ik in een goede afloop. Voetbaltec­hnisch kunnen wij dit niveau aan. Alleen jammer dat we door tegenslage­n weggezakt zijn.”

Zonder Vanhees

Op de vraag of Helson zich nog vlot zal redden, blijft Calgan op de vlakte. “We missen in de resterende wedstrijde­n Bart Vanhees, onze libero, en dat is toch een serieuze aderlating”, beseft de 22-jarige Diestenaar. “Maar als we in de vier resterende duels zes punten pakken, zullen we zeker niet op een rechtstree­kse degradatie­plaats eindigen. Morgen winnen van Eppegem en we zetten een serieuze stap richting behoud.” Makkelijk zal het echter niet worden. In de heenronde leed Helson nog een 2-0-nederlaag tegen de Vlaams-Brabanders. “Eppegem is een balvaste en stevige ploeg, die vaak ook gretig aan de aftrap komt. Dat moet nu andersom zijn. En ik zal mijn steentje bijdragen. Tegen Eppegem zal ik alvast één doelpunt voor mijn rekening nemen”, besluit de gelegenhei­dsaanvalle­r.

HELSON: Taktak is geschorst. Vanhees (spierscheu­r) is niet fit, Putzeys (enkel) wellicht wel. (divu)

DE KERN: Coenen, Calgan, Scheelen, Prévot, Agten, Jente Daniëls, Corthouts, Maris, Putzeys, Mrgole, Ziriouhi, Goossens, Karakaya, Turan, x. (divu)

 ?? FOTO GUY MEURS ??
FOTO GUY MEURS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium