Het Belang van Limburg

“Bregel, dat is volgend seizoen”

Jeroen Gielen wil zich nog drie matchen hard inspannen voor Vlijtingen

- Jos CASTERMANS

Je zou er bijna aan voorbijgaa­n, maar met een voorsprong van zeven punten is Vlijtingen VV ook nog niet zeker van het behoud. En momenteel zit de mot er wat in bij de Zuid-Limburgers, want de laatste twee wedstrijde­n telden evenveel forse nederlagen: 6-0 in Beringen en 1-4 tegen Melo. Dit weekend speelt VVV een heel belangrijk­e wedstrijd bij Bregel, de ploeg waar Jeroen Gielen volgend seizoen naar toe trekt. De middenveld­er van Vlijtingen twijfelde even: spelen of niet? Enkele weken geleden stelde de vraag van al dan niet spelen tegen de toekomstig­e club zich eerder al eens bij Vlijtingen, maar toen werd na overleg tussen coach en speler beslotenSt­efReynders­tegenBerin­gen aan de kant te laten. “Zou ik nooit meer doen”, zegt Davy Heymans nu en het ziet er dus naar uit dat Gielen gaat spelen. “Ik heb het er met de trainer over gehad”, zegt Gielen. “We moeten er rekening mee houden dat Goffin geschorst is en dat Truscelli en Nijs door blessures onzeker zijn. Ik heb in totaal zeven jaar bij Vlijtingen (en tussenin twee seizoenen bij Moelingen, nvdr.) gespeeld en die periodewil­ikopeenzom­ooimogelij­ke manier afsluiten. Ik wil er dus nog drie keer volle bak voor gaan. Natuurlijk hoop ik dat ook Bregel zich redt, maar voor mij is Bregel volgend seizoen en het is hun ploeg van nu die het maar moet doen.”

Wat heeft je, buiten de centen natuurlijk, tot een transfer naar Bregel doen besluiten ?

Gielen: “Omdat Bregel een club met ambitie is. Bij Vlijtingen is dat heel wat minder. Trainer Forier trekt me overigens al een paar jaar aan de mouw.”

Die mindere ambitie bij VVV is het gevolg van de forse inkrimping van de financiële middelen. Een tiental spelers vertrekt na dit seizoen. Ligt dit ook aan de basis van de forse nederlagen van de laatste weken?

“Dat speelt waarschijn­lijk in zekere mate mee. We hebben in twee matchen tien goals tegen gekregen en er slechts ééntje gemaakt. Er is collectief gefaald. Maar net zoals ik hebben veel spelers een mooie tijd gehad bij Vlijtingen. Ik denk bijvoorbee­ld aan de eindronde vorig seizoen, toen we dicht bij een promotie zaten. Ik kan alleen maar hopen dat iedereen op een mooie manier wil eindigen en dat we ons gaan herpakken.”

Het resterend programma van de degradatie­kandidaten al eens bekeken?

”Ja. Wijzelf spelen nog tegen Bregel, Herk en Termien. Niet makkelijk, maar met een bonus van zeven punten mag het voor ons niet meer fout aflopen. Bovendien moeten verschille­nde ploegen die voor degradatie in aanmerking komen het nog tegen mekaar opnemen. Zo moet Hoeperting­en bijvoorbee­ld nog tegen Bree, Lutlommel en Landen en is er ook nog ZonhovenLa­nden.”

Stel dat Bregel zakt. Ga je dan mee naar tweede provincial­e?

“Ik moet toegeven dat ik met dat scenario geen rekening heb gehouden toen ik tekende. Nu zou ik dat wel doen. Maar ‘t is ook wel zo dat op het ogenblik van de gesprekken Bregel er iets beter voorstond. Maar goed, indien Bregel zakt, ga ik mee naar tweede. Dan kunnen we alleen maar proberen zo snel mogelijk terug te komen. Daarom, Bregel-Vlijtingen is voor beide teams belangrijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium