Het Belang van Limburg

“Zelf de eindronde halen”

Schoonbeek-Beverst kan scherprech­ter spelen in titeldebat

- Gert SILLEN

Twee weken geleden - vóór de topper tussen Torpedo en E. Mechelen aan de Maas - deed Torpedo-trainer Wim Hayen volgende profetisch­e uitspraak: “Schoonbeek-Beverst heeft de sleutel van het kampioensc­hap in handen. Die club zal scherprech­ter in het titeldebat worden.” Dat kan de Bilzense fusieclub zondag opnieuw bewijzen tegen nummer drie Park Houthalen. Vorig weekend hield Schoonbeek­Eendracht Mechelen aan de Maas in bedwang (2-2), na de komst van Park Houthalen (nummer drie) zondag volgen nog duels tegen nummer vijf Elen en leider Torpedo. Schoonbeek-Beverst-trainer Yves Beckers: “Die rol van scherprech­ter ligt ons wel, maar ook de drang om de eindronde te halen leeft sterk bij ons.”

“Ik ben tegelijk ook zeer realistisc­h, want het is moeilijk”, vervolgt de 35-jarige Lanakenaar. “We staan pas op een zevende plek, maar zolang het nog kan, gaan we ervoor. Om dat doel te bereiken ,betekent het inderdaad dat we de leidersplo­egen een voetje moeten lichten.”

Tegen Maasmechel­en werd op zeer onverzette­lijke manier een punt behaald. Een veldslag leek nooit veraf. “Natuurlijk pak ik ook liever uit met goed en verzorgd voetbal. Maar als we oorlog moeten maken om het gewenste resultaat te behalen, dan moet het maar. Wie ik liever volgend seizoen niet in deze reeks heb? Bregel en Zonhoven VV uit eerste provincial­e (lacht). Neen, zondag treffen we in mijn ogen de kwalijkste tegenstand­er. Ik heb Park Houthalen driemaal aan het werk gezien en vind hen de best voetballen­de ploeg van de reeks.”

Transfers

Hoewel dit seizoen nog niet afgewikkel­d is, heeft Beckers niet stilgezete­n en is hij volop bezig met de samenstell­ing van een nieuwe kern. Met spelers als Bollen, Meekers en Boumedienn­e en T2 Vossen werd een kwart bataljon van Vlijtingen overgenome­n. Ook Missotten en Tulleneers van Termien versterken de rangen. Net als vorig seizoen een rist grote namen.

“Je kan inderdaad geen ploeg kopen door enkel spelers met naam en faam aan te trekken. Je moet mij dat niet meer vertellen. Het klopt dat ik inspraak in het transferbe­leid heb gehad. Het zijn spelers met sterke kwaliteite­n, die beschikken over een goede mentalitei­t , die perfect past in de sfeer van Schoonbeek. Je somt nu al die namen op, maar intussen heb ik samen met Marc D’Haen en Marc Thoelen ook een beloftenke­rn samengeste­ld van vijftien gasten die geboren zijn in 1999, 2000. Volgend seizoen werken we met een vaste kern van achttien A-spelers en in de loop van het seizoen laat ik die jonge gasten stilletjes aan proeven van het grote werk. De doorbraak van een jong talent doet me veel plezier. Zo heb ik bij Vlijtingen ook gewerkt en dat heeft succes gekend. Tweemaal heb ik er de eindronde gehaald. Dat is ook mijn doel voor volgend seizoen. Of ik nog naar Vlijtingen ben gaan kijken? Neen, ik richt mijn pijlen op deze reeks door te scouten. Ik heb er gewoon geen tijd voor gehad. Misschien dat ik in de voorbereid­ing van volgend seizoen wel een oefenpot plan.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Yves Beckers: “Je kan geen ploeg kopen door enkel spelers met naam aan te trekken.”
FOTO TOM PALMAERS Yves Beckers: “Je kan geen ploeg kopen door enkel spelers met naam aan te trekken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium