Het Belang van Limburg

“Gelijkspel niet dodelijk”

Nummers twee en één tegenover elkaar in derby Tervant-Stal

- Kris THEEUWEN

Zaterdagav­ond (19.30u) wordt de laatste rechte lijn ingezet van de titelstrij­d in derde provincial­e A. In de Beringse derby tussen Tervant en Stal staan dan immers de nummers twee en één van de klassering tegenover mekaar. Bij winst kunnen de bezoekers - die nu één punt voorsprong tellen - de titelstrij­d wellicht in een beslissend­e plooi leggen. Stal-coach Enzo D’Amires blijft er vrij rustig onder.

“Ook bij mijn jongens merk ik nog geen nervositei­t voor de wedstrijd. Ze zijn er wel mee bezig, want voor velen is dit de match van het jaar. Iedereen kent iedereen en ze zullen niet voor elkaar willen onderdoen. Wij gaan proberen om deze wedstrijd als elke andere te bekijken en ze ook proberen te winnen. Het zal een dubbeltje op zijn kant worden, hé. Als we winnen, nemen we een serieuze optie op de titel. Verliezen we, dan komen we twee punten achter. Maar een gelijkspel is niet dodelijk voor ons”, weet D’Amires. Voor de Stal-trainer is zijn eerste seizoen bij de Koerselse ploeg meteen eentje om in te kaderen. Een nieuwe ploeg en meteen meedoen voor de knikkers, het is niet iedereen gegeven. “Toch is het voor mij niet nieuw. Ik maakte het al mee in Tervant en ook bij Gestel speelde ik kampioen in mijn eerste seizoen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik een wondercoac­h ben hoor”, lacht D’Amires.

Op de vraag of Stal klaar is om een trapje hoger te gaan spelen, is de oefenmeest­er duidelijk.

“De club wil op termijn opnieuw een stabiele tweedeprov­incialer worden. We hadden wel niet verwacht dat het nu al zo goed zou lopen. Dus als het dit jaar niet zou lukken, is dat geen ramp. Ik denk echter wel dat deze groep met de bijkomende versterkin­g in tweede kan meedraaien. Ik geef de jongens altijd mee dat als ze voor de titel kunnen gaan, ze dat moeten proberen. Een kampioenst­itel maak je als voetballer niet zo vaak mee. Dus als dat dan lukt, is het dubbel en dik genieten”, weet de Stal-coach.

Tervant zonder topschutte­r

Ook bij Tervant maakt iedereen zich op voor dé wedstrijd van het jaar. Of toch bijna iedereen, want trainer Bert Ghys en topschutte­r Joeri Piens zijn er niet bij. “Bert gaat elk jaar skiën rond Pasen. We hadden eigenlijk niet verwacht dat het er nu nog op aan zou komen. Maar we zijn ook maar een club in provincial­e, dan moet je dit relativere­n. We verwijten hem in ieder geval niets. De hulptraine­r heeft instructie­s gekregen en het zijn toch de spelers die het moeten doen hé”, vertelt voorzitter Guy Deelkens.

Dat daar topschutte­r Piens niet bij is, is een serieuze aderlating voor Tervant. “Hopelijk kan Sirfouq nog eens schitteren, zoals in het begin van het seizoen. Toen scoorde hij heel vlot. Maar wat de uitslag ook zal zijn, voor ons is het seizoen ook zonder titel of promotie geslaagd. Het is natuurlijk zuur als je er zo dichtbij bent en met lege handen achterblij­ft”, besluit Tervantvoo­rzitter Deelkens.

 ?? FOTO KH ?? Enzo D’Amires: “Ik ben geen wondercoac­h.”
FOTO KH Enzo D’Amires: “Ik ben geen wondercoac­h.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium