Het Belang van Limburg

De favorieten van Bruno Tobback

-

XXBoek: “Nu ben ik ‘The naked Shore of the Northsea’ van Tom Blass aan het lezen. Het gaat over de rijke geschieden­is van de Noordzee. Met de olieboring­en, de visserij en de handelsrou­tes is die ook economisch heel belangrijk. Laatst heb ik ook ‘De bekeerling­e’ van Stefan Hertmans gelezen. Een prachtig geschreven boek, maar niet om meteen vrolijk van te worden. Muziek: “Ik kan wat gitaar spelen. Mijn vroegere chauffeur is met pensioen. Wanneer ik wat tijd over heb, ga ik wel eens samen met hem jammen. Er blijft nooit iets van over, we nemen niets op. Mijn muziekkeuz­e is heel breed. Onlangs ben ik naar een optreden van Rhiannong Giddens in de AB gaan kijken. Op plaat is ze goed, live is ze nog beter. Ik ben ook een grote fan van Bruce Springstee­n. Ik heb hem vorig jaar twee keer gezien. Eerst in

XXRome in het Forum Romanum omdat hij niet naar België zou komen. En daarna in Werchter omdat hij uiteindeli­jk toch naar hier kwam. Springstee­n in het Forum Romanum, dat is kippenvel.”

Reizen: “Ik ben geen grote reiziger en het moet ook niet exotisch zijn. Een ideale vakantie voor mij is een sportieve vakantie. Stockholm vind ik de leukste stad die ik ken. En ik wil absoluut naar Dublin. Dat zeg ik al lang, het moet er nu maar eens van komen.” Eten: “Mijn moment de gloire was toen mijn dochter zei dat mijn spaghetti bolognese beter was dan die van haar moeder. Waarmee ik alleen maar wil zeggen dat ik mijn gezin kan voeden zonder dat het huilend van tafel wegloopt. Zelf eet ik alles. Waar ik nu naar uitkijk, is naar de nieuwe schorsener­en. Ik heb er nog geen gevonden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium