Het Belang van Limburg

“Na zijn ongeval herkende hij zelfs mij niet”

- Door Joos Meesters

Jeffrey (25) liep een hersenlets­el op bij een autoongeva­l in september 2014. “Sindsdien is hij iemand anders geworden”, zegt zijn moeder Julienne Lowie (52).

“Na een voetbaltra­ining was Jeffrey betrokken bij een autoongeva­l”, zegt Julienne Lowie uit Hoeselt. “Hij lag zeven weken in coma. Toen hij daaruit ontwaakte, waren de twee jaar voor het ongeval uit zijn geheugen gewist. In het begin herkende hij zelfs mij niet.” Nog steeds werkt Jeffrey drie keer per week aan zijn revalidati­e. “Er zijn al wonderen verricht, als je ziet van hoe ver hij komt”, zegt Julienne. Toch is de tol zwaar, want zijn hersenlets­el heeft Jeffrey prikkelbaa­r gemaakt. “Hij j iss nuu ve vergeetach­tiggeet en verbaal erbaal agressief. agressief. Hij Hij kan goedgezind dgezind zijn, zijn, maar dat kan an snel snel weer weer omslaan. Hoe Hoe je je slikt of hoest st kan kan al te veel zijn. n. Hij Hij en zijn zus MiekeMieke waren twee e hanbuik, handen op een buik, maar nu zegt egt hij hij Wat komt die die hier hier doen? als ze op op bezoekbet. komt. VoorVoor zijn ongeval al was was voetbal zijnn les leven. Als kind ging hij slapen met de bal, maar het interessee­rt hem gewoon niet meer.” Vrienden bleven één na één weg en dat valt Julienne zwaar.

Eeuwig leven

De impact van het ongeval op het hele gezin is nauwelijks te onderschat­ten. “Ons leven is daar gestopt”, zegt Julienne. “We gaan nergens meer naartoe, moeten altijd rekening houden.” Jeffreys afhankelij­kheid is groot. “Als hij naar de winkel gaat, belt hij drie keer op de heenweg en drie keer op de terugweg”, zegt Julienne. “Mijn grootste hoop is dat hij dankzij de revalidati­e toch nog voldoende vooruitgan­g boekt om ooit zelfstandi­g te kunnen leven, zodat we hem weer met een gerust hart kunnen achterlate­n.”

Hoe oe zwaarwaa het et oo ook is, s, Ju Juliennee e is is blij blij dat dat ze ze Jeffrey Jeffrey nog nog heeft. heeft. “Ik “Ik zou zou eeuwig eeuwig willen willen leven, leven, alleen alleen maar maar om om voorvoor hem hem te te kunnen kunnen zorgen. zorgen. Ik Ik zou zou hem hem nooit nooit kwijt kwijt willen. willen. Dat Dat zou zou ik ik niet niet overleven.” overleven.”

 ?? FOTO'S KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO'S KAREL HEMERIJCKX
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium