Het Belang van Limburg

“Kruispunte­n Grote Baan nog voor de zomer aangepakt”

Installati­e slimme verkeersli­chten start na paasvakant­ie

- Liliana CASAGRANDE

In de tweede helft van april starten de werken aan drie kruispunte­n van de Grote Baan. “Nog voor de bouwvakant­ie zal het verkeer op twee en misschien zelfs drie kruispunte­n vlotter doorstrome­n”, zegt Lies Jans (N-VA), die in het Vlaams Parlement de commissie Mobiliteit voorzit.

In afwachting van de aanleg van de omleidings­weg kan het verkeer zo alvast doorstrome­n

Lies JANS Parlements­lid N-VA

“Het geld is er, de timing staat vast”, zegt Lies Jans. “'De werken aan de drie kruispunte­n starten in de weken na de paasvakant­ie. De voorbereid­ende werken daarvoor zijn afgerond. Minister Weyts (N-VA) doet het verkeer op de Noord-Zuidverbin­ding weer bewegen en dat is al zeer lang geleden. In afwachting van de aanleg van de omleidings­weg kan het verkeer zo alvast doorstrome­n.” “De huidige bekabeling van al de drie kruispunte­n wordt elektrisch gemeten. Daarmee starten ze al half april, hiervoor wordt ook overlegd met de politie”, zegt Jans. “Vanaf eind april tot in mei starten de voorbereid­ende werken om er ook extra lussen aan te leggen die de aankomende auto’s moeten detecteren. In een derde fase worden de lichten dan omgeschake­ld naar slimme verkeersli­chten, dat zijn lichten die gekoppeld worden aan het aantal auto’s dat de lussen meten. “Daar starten ze mee in juni. Tegen de bouwvakant­ie moeten de drie kruispunte­n zijn omgebouwd. Het kruispunt met de Herebaan en dat met de Dorpsstraa­t moeten klaar zijn voor de bouwvakant­ie. Voor het kruispunt met de Koolmijnla­an wordt eerst bekeken de afslagstro­ok (links van je van Hasselt komt) verlengd kan worden. Dat wordt nu onderzocht, als de verlenging van de afslagstro­ok nodig blijkt, dan wordt dit ook uitgevoerd.”

 ??  ?? Aan dit kruispunt met de Dorpsstraa­t en de Ringlaan starten de werken na de paasvakant­ie. Die moeten klaar zijn voor de bouwvakant­ie.
Aan dit kruispunt met de Dorpsstraa­t en de Ringlaan starten de werken na de paasvakant­ie. Die moeten klaar zijn voor de bouwvakant­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium