Het Belang van Limburg

“Problemen met parkeermet­ers tegen eind juni van de baan”

-

De Hasseltse parkeermet­ers blijven bokkenspro­ngen maken, maar tegen eind juni zouden alle problemen van de baan moeten zijn. De software is aangepast, zodat parkeerder­s minder lang aan een meter moeten staan. En de stad schakelt vanaf eind juni naast de huidige parkeerwac­hters een extern bedrijf in om te controlere­n. “We hebben de bedrijven die de software leveren, gevraagd de transactie­tijd te verkorten voor mensen die willen betalen”, zegt schepen Habib El Ouakili. “In de nieuwe software zijn er zo geen 8 maar 3 schermen meer, wat de doorloopti­jd verkort van 65 naar 30 seconden per klant. Parkeerder­s kunnen nu meteen na de ingave van een nummerplaa­t geld insteken. Ook in de betaalzone­s waar bezoekersk­aarten kaarten bestaan, bestaan, zal één en ander verduideli­jkt verduideli­jkt worden en zullen llen voor eind junii twee kaartenlez­ers - in één toestell geïntegree­rd worden.” Afgelopen week kregen dee automaten op de e dagparking­s al al nieuwe software. e. “In de volgendee dagen krijgen de e automaten in zones - voor bewonerspa­rkeren een duidelijke­re betaalopti­e”, ezegt El El Ouakili.

efre “Vanaf 1 mei hoef je ook niet langer een ticket af te printen na betaling,am nog wat tijdwinst dus. Tot dan geldt een overgangsp­eriode en moeten de mensen die aan de automaat betalen, wel nog een ticketje op hun dashboard blijven leggen. Vanaf dan loopt alles digitaal. Om dat te controlere­n zullen er, naast de parkeerwac­hters die we bij de stad al hebben, nog externe parkeerwac­hters van Indigo komen die behalve op zondag, elke dag tussen 9 en 19 uur kunnen controlere­n. Zij zullen vooral ingezet worden op probleemmo­menten en in probleemst­raten, dus wanneer de parkeerdru­k ergens zeer hoog is en waar bezoekers het niet zo nauw nemen met het betalend parkeren in de blauwe zones. Maar eerlijk, hoe m minder zij opbrengen, g hoe beter.”

 ?? FOTOFO SVEN DILLEN ?? DeD software is bijgesteld­bi zodat pa parkeerder­s minder la lang aan de automaten te moeten staan.
FOTOFO SVEN DILLEN DeD software is bijgesteld­bi zodat pa parkeerder­s minder la lang aan de automaten te moeten staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium