Het Belang van Limburg

“Meer geld om ons samen te promoten”

Handelaars

- Caroline VANDENREYT

Heel erg overtuigd dat een fusie uiterlijk veel zal veranderen aan de winkels zijn de handelaren zowel in Hasselt als Genk niet. “Omdat het gewoon twee heel verschille­nde winkelsted­en zijn”, klinkt in koor bij de handelaars­vereniging­en. “Maar we moeten en mogen er allebei zijn.”

Al hebben de handelaars toch een beetje hun eigen idee over dat verschil?

“Naar Hasselt ga je voor een dagje gezellig shoppen, in Genk doen ze meer aan gericht winkelen: mensen komen omdat ze iets nodig hebben. Bij ons in Genk heb je ook nog veel eigenaars in de zaak, dat zorgt toch voor een meer persoonlij­ke aanpak”, zegt Rudi Rogiers, kapper en voorzitter van Centrumman­agement Genk. “In Hasselt zie je toch meer de ketens en dat is anders. Ik ga zeker niet zeggen dat het onpersoonl­ijk is, het personeel is vriendelij­k genoeg maar toch zie je een verschil. Er zijn shoppers die daar echt voor naar Genk komen. Eén klant op de vijf is Hasselaar, is zelfs gebleken uit onderzoek in het stadscentr­um. Ik zie het zelf ook, in mijn kapperszaa­k. Mensen die liever naar een zaak gaan waar de patron nog instaat.”

“We hebben allebei onze eigenheid. Waarom zou dat moeten veranderen? Laat elke stad zijn shoppingcu­ltuur toch gewoon behouden, het publiek bepaalt uiteindeli­jk toch waar het wil gaan. Of niet gaan. Hasselt en Genk hebben een heel andere stijl van winkels, Hasselt profileert zich met een iets luxueuzer aanbod. In Genk zijn het meer de traditione­le ketens, de goedkopere merken maar ze zijn dan weer sterk in an-

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium