Het Belang van Limburg

“Filmen in een ruimteschi­p is behoorlijk uitdagend”

Chris Pratt bewaakt de melkweg weer in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’

- Greet RAMAEKERS

Sinds zijn rol als Peter ‘Star-Lord’ Quill in de eerste ‘Guardians of the Galaxy’ in 2014 is Chris Pratts carrière niet meer te stuiten. In enkele jaren tijd groeide hij van naïeve knuffelbee­r in tv-serie ‘Parks and Recreation’ uit tot een van de meest gewilde Hollywoodh­unks. Toch blijft Pratt bijzonder “Ongeloofli­jk toch dat ik met iconen als Sylvester Stallone en Kurt Russel op de set mag staan”, klinkt hij ook bij de release van ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ bescheiden. In het tweede avontuur van Peter Quill en zijn kompanen staan de Guardians opnieuw paraat om het heelal te beschermen én trachten ze de afkomst van ‘Star-Lord’ te ontrafelen. Onder meer Zoe Saldana, Bradley Cooper, en Vin Diesel zijn weer van de partij, en worden vergezeld door niemand minder dan Sylvester Stallone en Kurt Russell.

Hoe was het om met twee zulke iconische acteurs samen te werken?

“Als je me als jonge gast had verteld

down to earth.

dat ik ooit samen met zulke toppers op de set zou staan, zou ik je gek hebben verklaard. Kurt is gewéldig. Hij is piloot, autocoureu­r, jager en speelde ooit profession­eel honkbal. En toch staat hij duidelijk met zijn voeten op de grond en is hij enorm oprecht. Dat is zó cool. Het is ongeloofli­jk om acteurs van hun kaliber beter te leren kennen. Ik probeer zo veel mogelijk van hen te leren.”

Voor de eerste film raakte je heel wat kilo’s kwijt en verscheen je als spierbunde­l op het witte doek. Is het vermoeiend om daar continu op te letten?

“Door het soort rollen dat me nu wordt aangeboden moet ik redelijk fit blijven, maar ik ben daar echt niet constant mee bezig. Enkel tijdens opnames of de promotie van een film maak ik daar echt werk van. Vorig jaar na de opnames heb ik maandenlan­g goed geprofitee­rd, veel wijn gedronken en hamburgers gegeten. Ik eet het liefst gefrituurd en vettig. (lacht) Je moet beseffen dat er achter de schermen een heel team aan het werk is om ons er op een bepaalde manier te doen uitzien. Dat is het echte leven niet. Het is zo’n bevrijdend gevoel dat ik bij mijn vrouw of goede vrienden gewoon mezelf kan zijn.”

De film gaat deels over de zoektocht naar Peters vader en zijn mysterieuz­e roots. Wat houdt het volgens jou in om een

goede vader te zijn?

“Als vader moet je vooral consistent en aanwezig zijn. De relatie tussen mijn personage en zijn vaderfiguu­r is nogal ingewikkel­d en een beetje absurd. Gelukkig heeft James Gunn (de regisseur, nvdr.) een geweldige verbeeldin­g en kan hij bizarre concepten toch serieus benaderen, zoals bijvoorbee­ld een pratende, gewapende wasbeer. (lacht) Wat op eerste zicht belachelij­k lijkt, kan hij op een heel menselijke manier interprete­ren.”

Is het moeilijk scènes op te nemen terwijl je doet alsof je een ruimteschi­p bestuurt?

“Technisch is dat behoorlijk uitdagend, ja. Je moet rekening houden met de positie van je gezicht in verhouding tot de camera en het licht. Dankzij de eerste film weet ik nu wel ongeveer waar ik op moet letten en hoe de camera werkt in die scènes. De kunst is om een goed evenwicht te vinden tussen de technische kantjes en je toewijding aan het personage. Als je alles achteraf ziet samenkomen, besef je hoe elk klein detail deel uitmaakt van een grote puzzel, en dat moet allemaal perfect passen. Het vereist wel wat geduld omdat je niet buiten de lijntjes kan kleuren tijdens zulke scènes. Soms is dat best saai.” (lacht)

Binnenkort zal het mogelijk zijn om recreatief naar de maan vliegen! Wat vind jij daarvan?

“Ik ken wel enkele individuen die ik graag naar de maan zou sturen. (lacht) Zelf zou ik niet snel de ruimte in willen. Ik heb een gezin en dus kan ik niet zomaar aan eender welk riskant avontuur beginnen. Misschien als mijn zoon afgestudee­rd is.” (knipoogt) Guardians of the Galaxy vol. 2’ draait vanaf woensdag in de zalen.

 ?? FOTO AP ?? Chris Pratt kruipt voor de tweede maal in de huid van ruimtevaar­der Peter ‘Star-Lord’ Quill, die dit keer op zoek gaat naar zijn vader.
FOTO AP Chris Pratt kruipt voor de tweede maal in de huid van ruimtevaar­der Peter ‘Star-Lord’ Quill, die dit keer op zoek gaat naar zijn vader.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium