Het Belang van Limburg

TUSSEN TWIJFEL EN GELOOF

7 VASTSTELLI­NGEN OP STAYEN HALFWEG PLAY-OFF 2

- Gunter SCHOOFS

Play-off 2 is halfweg. De Kanaries begonnen sterk aan de nacompetit­ie, maar door de twee recente verliesbeu­rten tegen Union en KV Mechelen bedraagt de kloof met Malinwa al vijf punten en is een finaleplaa­ts ver weg. Welke conclusies kunnen we trekken net voor de terugronde in de play-offs? Een overzicht in zeven hoofdstukk­en.

1 SPITSEN STELLEN TELEUR

Yohan Boli gaf vorige week in deze krant nog aan dat hij een zwak seizoen achter de rug heeft. Toch werd de revalidere­nde Fransman al fel gemist in de nacompetit­ie. Vetokele en Janssens kwamen woensdag in Mechelen kracht en vernuft tekort en waren net als tegen Union niet efficiënt. Dat Vetokele en Janssens pas een forse enkelbless­ure opliepen is een excuus, maar toch: ze toonden te weinig kwaliteit. Ook tegen de tweedeklas­sers.

2 BEZUS EINDE VERHAAL

Het was uitkijken naar de prestaties van Roman Bezus. Zou hij zijn laatste kans grijpen in play-off 2? De eerste match tegen WaaslandBe­veren was meteen veelbelove­nd, helaas kwam er geen vervolg. Bezus vond tegen Standard en Lierse wederom zijn draai niet. Hij blijft wel voorstande­rs hebben bij de fans. Maar weet dit: Bezus is volgend seizoen geen Kanarie meer. Net als Valdivia trouwens, die zelfs op training amper te bespeuren is.

3 MECHELE MEEST OVERTUIGEN­DE BRUGGELING

Ivan Leko is gek van de drie Bruggeling­en die in de winterstop gehaald werden. Betreft Brandon Mechele kunnen we daar zeker in komen. Mechele is een meerwaarde voor de defensie en stiekem wordt gehoopt dat hij nog langer gehuurd kan worden. Dat lijkt quasi onhaalbaar, afwachten dus. Bolingoli kon dan weer minder overtuigen. Hij heeft individuel­e kwaliteite­n, maar pakt het achteraan niet altijd even slim aan. Tim Matthys profiteerd­e daar woensdag nog van. Bruzzese deed in doel zeker nog geen zware stommiteit­en, maar wereldsave­s zagen we van hem ook nog niet.

4 DJENE BLIJFT WELLES-NIETES

Dakonam Djene stapelde de flaters op in de reguliere competitie, maar de STVV-staf blijft geloven in de netwerkver­dediger van Duchâtelet. Oké, we zagen degelijke wedstrijde­n van de Togolees in PO2. Maar hij herviel toch ook in oude gewoonten. Zeker tegen Union en KV Mechelen liet hij steken vallen, al waren ze minder flagrant dan eerder dit seizoen. Hij zal ongetwijfe­ld nog veel spelen in het vervolg van PO2. Leko wil hem uittesten met het oog op volgend seizoen.

5 ABRAHAMS WISSEL OP DE TOEKOMST

Play-off 2 is zoals gewoonlijk een proeftuin voor jongeren. In Mechelen was het de beurt aan Alexis De Sart. Ook Iebe Swers kwam weer boven water. Eén jongeling kon écht tonen dat hij wat in zijn mars heeft: Kurt Abrahams. Een Zuid-Afrikaanse lilliputte­r, maar wel een nummer tien met pit en kwaliteit. Hij zal van Leko nog meer speelminut­en krijgen in het vervolg van de play-offs. Ook zaterdag in Beveren allicht.

6 GEEN VOORUITGAN­G IN DOSSIERS GERKENS EN PEETERS

Dat STVV al enige tijd praat met sterkhoude­rs Pieter Gerkens (nog 1 seizoen) en Stef Peeters (nog 2 seizoenen) over een verlenging van hun contract, is een publiek geheim. Dat die onderhande­lingen lang duren, is een veeg teken. De club moet waakzaam zijn voor een herhaling van het scenario-Dutoit. De Franse doelman raakte gefrustree­rd, omdat een nieuw akkoord uitbleef. De relatie tussen club en speler verzuurde vervolgens helemaal.

Ook het contract van

Leko zou opengebrok­en worden, maar daarrond blijft het evenzeer stil. Het is nog maar eind april, maar als de club opnieuw aan klantenbin­ding wil doen, wordt het stilaan tijd voor daden.

7 HEEFT DE TWAALFDE MAN ER NOG ZIN IN?

Aan klantenbin­ding doen, is een moeilijke zaak in play-off 2. Dat is niet alleen het geval voor STVV. In de thuismatch­en daagden tot nu toe amper een 3.000-tal toeschouwe­rs op. Als STVV er zaterdagav­ond niet in slaagt om dichter bij Mechelen te kruipen, zal het in de laatste twee thuismatch­en helemaal geen volkstoelo­op worden. Ook al zijn Standard en KV Mechelen de opponenten. Alleen de allerdappe­rsten reizen mee af naar de Freethiel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium