Het Belang van Limburg

“Volgend seizoen bevest

De gedaantes van Leandro Trossard

- Marnik GEUKENS

Geen voetballer op de Belgische velden die in een betere vorm steekt dan Leandro Trossard. De 22-jarige Maaslander draait en dribbelt elke tegenstrev­er tureluurs en begint ook steeds makkelijke­r te scoren. Bovendien voetbalt hij niet alleen op een wolk, als kersverse vader leeft hij er ook op. Maak kennis met de vijf gedaantes van Leandro Trossard.

JONGE PAPA

Leandro Trossard werd twee weken geleden op zijn 22ste al voor de eerste keer vader. Trossard: “Ik vind het heel fijn dat ik jonge ouders heb, daarom wilde ik zelf ook al vroeg kinderen. Twee in totaal, ik heb zelf ook een jongere zus. Thiago werd niet genoemd naar de voetballer Thiago Silva. Mijn vriendin en ik vonden Thiago Trossard gewoon goed klinken.”

“De geboorte van ons zoontje heeft me veranderd. Het mag raar klinken maar ik denk er zelfs al bij na, als ik in mijn auto stap. Wees voorzichti­g, je hebt een kind dat jou nodig heeft. Ik heb een veel groter verantwoor­delijkheid­sgevoel gekregen. Misschien gaf de geboorte ook indirect mijn prestaties een boost. Als je je goed voelt naast het voetbal, dan helpt dat altijd op het veld. Bovendien hebben we geluk, Thiago is een heel goeie slaper. We moeten hem vaak zelfs wakker maken voor zijn flesje. ’s Nachts neemt mijn vriendin die taak op zich, zo behoud ik mijn nachtrust. Overdag neem ik die taak vaker voor mijn rekening, zodat de mama een beetje rust kan nemen. Dat loopt heel vlot.”

DRIBBELKON­ING

Niet alleen privé, ook profession­eel scheert Trossard hoge toppen. Zijn dribbels waren nooit zo scherp en efficiënt, hij bezorgde zelfs Hugo Mallo, de ervaren aan- voerder van Celta de Vigo nachtmerri­es.

Trossard: “Alles heeft te maken met vertrouwen. Dat krijg ik meer van de huidige dan van de vorige trainer. Onder Albert Stuivenber­g heb ik bijna alles gespeeld, terwijl ik bij Peter Maes na een mindere prestatie sneller naar de bank verhuisde. Al moet ik ook zeggen dat ik onder Maes aan volume heb gewonnen, ik behoor nu zelfs tot de spelers die de meeste kilometers afleggen.”

“Het korte draaien en keren, heeft altijd in mijn spel gezeten. Ik probeer mijn kleine gestalte (Trossard is 1,72 meter groot, nvdr.) in mijn voordeel te gebruiken.”

DOELPUNTEN­MAKER

Leandro Trossard is meer dan een dribbelkon­t. Hij scoorde dit seizoen ook acht keer. Trossard: “Dat hadden er al een paar meer kunnen zijn. Pas de voorbije weken vliegen de ballen echt makkelijk binnen, daar voor heb ik verschille­nde keren tegen het doelkader getrapt. Maar onze manier van voetballen speelt ook een grote rol. Onder Stuivenber­g spelen we veel hoger en offensieve­r, waardoor we vaker voor doel komen. Dat past me als gegoten. Ik heb altijd wel een neus voor goals gehad, speelde bij de jeugd ook vaak als centrumspi­ts.”

RODE DUIVEL

Vanaf de U15 speelde Leandro Trossard vaak voor de nationale jeugdploeg­en. Nu hij te oud is geworden voor de beloften, moet het beoogde eindstatio­n Rode Duivels in zicht komen. Maar misschien heeft hij daarvoor eerst een transfer naar het buitenland nodig?

Trossard: “Natuurlijk droomt elke Belgische voetballer ervan om ooit Rode Duivel te worden. Maar heel concreet spookt het nu nog niet door mijn hoofd. Ook over mijn toekomst bij KRC Genk is het moeilijk om voorspelli­ngen te maken. Je weet nooit welke mogelijkhe­den zich aanbieden. Maar dat is nu niet aan de orde. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik best nog minstens een seizoen blijf. Ik voel me hier goed en wil mijn huidige prestaties bevestigen.”

KOPPIGAARD

Leandro Trossard staat of stond bekend als een voetballer­metDe Genkse TD Dimitri de Condé gaf hem bijvoorbee­ld al trainingen bij de jeugd van Bocholt en leerde toen “een bijzonder getalentee­rd maar ook heel koppig ventje” kennen. Trossard: “( Lacht) Hij heeft gelijk, ik heb altijd een sterke persoonlij­kheid gehad. Ik wil van iets overtuigd worden, vooraleer ik er in meega.”

“In het huidige verhaal van KRC Genk geloof ik rotsvast. Ik voel me hier goed, dat uit zich ook op het veld. We zijn er als spelersgro­ep echt op uit om opnieuw Europees te spelen. Daarom zullen we Kortrijk zaterdag zeker niet onderschat­ten. Het wordt ook uitkijken hoe het loopt met Schrijvers als vervanger van Pozuelo. Ik heb er het volste vertrouwen in. Wij kennen mekaar al jaren en voelen mekaar op het veld blindeling­s aan.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium